2012-05-25 21:46:20
Φωτογραφία για ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ: Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΑ... ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ!
Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στο "Sport24" για τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά τόνισε: "Αυτό που έκανε ο Μάικ ήταν μυθικό. Η μέση του κόντευε να κοπεί στα δύο και όμως, όλες αυτές τις ημέρες μάς διαβεβαίωνε πως δεν επρόκειτο να λείψει από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

Εσφιξε τα δόντια, έβαλε τα δυνατά του και όταν με τα καρφώματά του τράνταξε το στεφάνι του Ολυμπιακού, η έμπνευση που μας δημιούργησε ξύπνησε όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Για μένα ο Μάικ είναι ήρωας. Όταν τον είδα να... διπλώνει στον πάγκο, είπα ‘πάει, αυτό ήταν. Κόπηκε στα δύο.

Και όμως το σκυλί του πολέμου, που λέγεται Μάικ Μπατίστ, απέδειξε σε όλους μας ότι αντέχει παρά τα χρονάκια του. Και ότι θα χάσει έναν τελικό μόνο αν δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Ο τύπος ζει για αυτά τα ματς και μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι χάρηκα διπλά και τριπλά μετά την ισοφάριση της σειράς των τελικών.


Οχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού γερόντια και τελειωμένους. Μπορεί να μην αναφέρονταν σε μένα, που τυχαίνει να είμαι μερικά χρόνια νεότερος, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι προσεβλήθην το ίδιο όπως ο Μάικ, ο Σάρας ή ο Τσαρτσαρής. Ο Παναθηναϊκός είναι αδελφότητα και κάθε φορά που κάποιος συμπαίκτης μου βρίσκεται στο στόχαστρο, εγώ θα τον υποστηρίζω. Συνεπώς, το μόνο που επιτυγχάνουν αυτά τα υποτιμητικά σχόλια είναι να μάς πεισμώνουν".

Στη συνέχεια τόνισε: "Ο Μήτσος, ο Σάρας και ο Μάικ είναι οι ηγέτες μας και πρέπει όλοι να τους βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Πρέπει να κάνουμε τη λεγόμενη ‘βρώμικη δουλειά’ και εκείνοι θα μας... βρουν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι αλήθεια ότι μας λείπει η ενέργεια σε συγκεκριμένους τομείς, αυτό ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Για αυτό και στους τελικούς πρέπει όλοι να υπερβούν τον εαυτό τους, να σκίζονται για την ομάδα".

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού από το -16: "Σαφώς και ανησύχησα, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες μου. Σε αυτό το επίπεδο, όταν προηγείσαι με 16 πόντους και φθάνεις στο σημείο, να κινδυνεύεις να πέσεις στο καναβάτσο, αν έμπαινε το τρίποντο του Σπανούλη, είναι λογικό να ταρακουνιέσαι. Πάντα, όμως, είχα την πίστη ότι θα κερδίσουμε και θα κάνουμε το 1-1, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έχει μάθει να παλεύει και να διεκδικεί τη νίκη επί σαράντα λεπτά. Είναι το στιλ του Ολυμπιακού αυτό, να μην παρατάει ποτέ μια μάχη και πρέπει να μας γίνει μάθημα".

Για τη διαιτησία: "Προσωπικά, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τους διαιτητές και αυτό το έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Μιλώντας για τους διαιτητές χάνουμε την ουσία και για μένα η ουσία είναι το μπάσκετ και το θέαμα, όπου πρέπει και να επικεντρωθούμε. Ο καθένας που ασχολείται με τους διαιτητές το κάνει για τους δικούς του λόγους. Δεν γίνεται, όμως, κάθε φορά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και οπαδικών προτιμήσεων, να κουβεντιάζουμε για τους διαιτητές και να αφήνουμε στην άκρη τους πρωταγωνιστές. Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει",

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: "Χαίρομαι που με ρωτάς, γιατί ξέχασα να το πω στη συνέντευξη Τύπου. Και στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ δεν έχω ξαναδεί τόσο ωραία ατμόσφαιρα. Ούτε μια στιγμή δεν κινδύνεψε η σωματική μας ακεραιότητα, ενώ ακόμη και οι ύβρεις ήταν περιορισμένες σε σχέση με άλλες φορές. Και στα δύο γήπεδα η ατμόσφαιρα ήταν άκρως μπασκετική και μακάρι να συνεχιστεί την Κυριακή στο ΣΕΦ, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και πάει λέγοντας. Κάποια στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στο θέαμα και όχι στα παρατράγουδα"

Για τις κενές θέσεις που υπήρχαν: "Την ίδια απορία είχαμε και εμείς οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το ματς. Ισως αυτό να συνέβη, επειδή ήταν ακόμη ώρα αιχμής και αρκετός κόσμος δεν είχε τελειώσει τη δουλειά του. Οι αγώνες, άλλωστε, στην έδρα μας διεξάγονται τις καθημερινές, ενώ στο ΣΕΦ γίνονται το Σαββατοκύριακο. Δεν πειράζει όμως. Εύχομαι το ΟΑΚΑ να γεμίσει την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται, άλλωστε, ο τέταρτος τελικός να είναι όχι μόνο ο τελευταίος για φέτος στην έδρα μας, αλλά και ο τελευταίος του πρωταθλήματος. Ποιος ξέρει; Αρα, θα θέλαμε να δούμε τον κόσμο να γεμίζει το ΟΑΚΑ και να στηρίξει για άλλη μια φορά την ομάδα που τού έχει δώσει αμέτρητες χαρές"...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ όπως… μνημόνιο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ όπως… μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ