2012-05-25 13:53:52
Φωτογραφία για Η γραμμή πάτησε το πόδι του Διαμαντίδη...
"Είτε με 3-1 είτε με 3-2, ο Ολυμπιακός θα στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας. Είτε στο ΣΕΦ είτε στο ΟΑΚΑ", γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης.

Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια στο συγκεκριμένο γήπεδο. Για μία ακόμα φορά, η διαιτησία έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όλη η Ελλάδα, όμως, είδε ξανά ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης θα γίνει σε λίγες ημέρες και Πρωταθλητής Ελλάδας. Οι Τανατζήδηδες, Γκόντες και Πηλοΐδηδες απλά δίνουν παράταση στο αναπόφευκτο. Για αυτούς Ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε την τελευταία κατοχή του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, δέκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Η πλάγια γραμμή, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη, καθώς πάτησε το πόδι του Διαμαντίδη... Δεν πάτησε ο Διαμαντίδης τη γραμμή υπό το βλέμμα του Γκόντα. Δεν θα μάθουμε ποτέ, βέβαια, τι θα γινόταν αν η πειραϊκή ομάδα είχε την τελευταία επίθεση, με το σκορ 79-78 εις βάρος της.


Επειδή έχει καταντήσει αηδία να βλέπουμε την σκανδαλώδη αυτή εύνοια υπέρ του Παναθηναϊκού, το παραμύθι θα τελειώσει έτσι κι αλλιώς. Είτε με 3-1 είτε με 3-2, ο Ολυμπιακός θα στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας γιατί πολύ απλά είναι ανώτερος από τον αιώνιο αντίπαλό του και αποδίδει καλύτερο μπάσκετ. Είτε στο ΣΕΦ είτε στο ΟΑΚΑ. Πιστέψτε με, όπως και να έχει, ο τίτλος θα είναι γλυκός.

Η φάση στο τέλος του αγώνα ήταν το κερασάκι στην τούρτα της αηδίας. Ό,τι και να κάνει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, πάντα θα βρεθούν ένας, δύο ή τρεις γκρι καμικάζι στο δρόμο του και θα του στερήσουν αυτό που δικαιούται. Στο πρώτο ημίχρονο οι τρεις διαιτητές "σφύριζαν" σχεδόν κάθε επαφή. Στο δεύτερο, το "κατς" από την πλευρά του Παναθηναϊκού έμεινε ατιμώρητο. Τα κριτήρια για τις δύο ομάδες ήταν για μία ακόμα φορά διαφορετικά. Πάντα αυτές οι ρημάδες οι "λεπτομέρειες" είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Όπως για παράδειγμα το επιθετικό φάουλ του Μπατίστ στον Πρίντεζη στα 58 δευτερόλεπτα, με το σκορ στο 79-78 και τον Ολυμπιακό να έχει δικαίωμα για δύο βολές για να προσπεράσει. Όλως τυχαίως...

 

Αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο ομάδα πάνω στο παρκέ, αλλά έδωσαν δικαιώματα στην τρίτη περίοδο, όπου δεν είχαν καθαρό μυαλό και η διαιτησία αλώνισε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο γύρισαν το ματς από το -16, με τη διαιτησία να τους στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα, αν και πάλι χάθηκε λίγο η αυτοσυγκέντρωση προς το τέλος. Το σημαντικό, όμως, είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός δεν παραδίνεται ποτέ. Μάχεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, ο ευρωπαϊκός ημιτελικός του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν σκέτη απόλαυση... Η καλύτερη ομάδα απο τις δύο, δηλαδή η ΤΣΣΚΑ, μπορεί να πήρε ένα-δύο σφυρίγματα, αλλά στο τέλος νίκησε το μπάσκετ. Για την ακρίβεια, θριάμβευσε το μπάσκετ.

ΥΓ1: Αρχηγέ, την επόμενη φορά θα μπει. Στον τρίτο τελικό επιστρεφει και ο Λο.

ΥΓ2: Κάιλ Χάινς είσαι παλικάρι. Δεν θα βαρεθώ να το γράφω.

ΥΓ3: Μακάρι το ΟΑΚΑ να είναι γεμάτο στο τέταρτο ματς της σειράς.

πηγή: redplanet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ