2012-05-25 12:22:04
Φωτογραφία για Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για Κτηματολόγιο ΑΕ μέχρι τις 14 Ιουνίου
Στην παράταση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για την επιλογή του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου που θα αναλάβει να βρει στρατηγικό επενδυτή για τη Κτηματολόγιο ΑΕ προχώρησε χθες η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων -ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, παρέτεινε την ημερομηνία υποβολής προσφορών για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σχετικά με την Κτηματολόγιο ΑΕ μέχρι τις 14 Ιουνίου 2012. Σημειώνεται πως προεκλογικά όλες οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων που τρέχει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχουν παγώσει, ωστόσο φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων -ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο η Ελλάδα πρέπει να ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες όλων των υποθηκοφυλακείων και συμβολαιογραφείων και να μεταφέρει όλες τις νεοεγγραφείσες πράξεις στο κτηματολόγιο έως το 2015, να δημιουργήσει κτηματολογικά γραφεία αποκλειστικής λειτουργίας για μεγάλα αστικά κέντρα έως το 2015 και να δημιουργήσει πλήρες κτηματολογικό μητρώο και κτηματολογικά γραφεία αποκλειστικής λειτουργίας σε όλη την επικράτεια έως το 2020.


Η δε νέα κυβέρνηση πρέπει έως το τέλος του έτους να προκηρύξει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα (περίπου 15 εκατομμύρια) και να κατακυρώσει κτηματολογικά έργα για 7 εκατομμύρια δικαιώματα.

Αν και στόχος είναι η ολοκλήρωση των κτηματογραφήσεων το συντομότερο, ωστόσο η Κτηματολόγιο ΑΕ δεν έχει τη δυνατότητα να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε το 2015 να έχει ολοκληρωθεί το 60% των κτηματογραφήσεων.

Προκειμένου να γίνει αυτό η Διυπουργική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών να συντάξει και αναρτήσει στο διαδίκτυο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου που θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για την Κτηματολόγιο ΑΕ.

Σημειώνεται πως η πρόταση για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ είχε κατατεθεί από τους Ολλανδούς εμπειρογνώμονες στο υπουργείο Περιβάλλοντος το Δεκέμβριο 2011.

defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξώλης και προώλης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξώλης και προώλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ