2012-05-25 03:37:05
Φωτογραφία για Ο Σαρρής «καρφώνει» Βγενόπουλο για δάνεια χωρίς εξασφάλιση
Οι αποφάσεις για επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα δεν είχαν τύχει της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Μαρφίν Λαϊκής δήλωσαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλης Σαρρής και Χρίστος Στυλιανίδης. Ο κύριος Σαρρής ανέφερε ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ήταν η εξαγορά μεγάλων ποσοτήτων ελληνικών χρεογράφων, σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας είπε ότι περιπλέκεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες για εξεύρεση ιδιωτών επενδυτών. Γι' αυτό το λόγο, πρόσθεσε, ενεπλάκη στην προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης το κράτος και όπως σημείωσε η ενέργεια αυτή εξασφαλίζει την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Σημείωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί τί ποσό από το 1,8 δισ ευρώ θα καλυφθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία. Επεσήμανε ωστόσο πως μεγάλοι Κύπριοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Σαρρής ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, εντοπίστηκαν τα δάνεια που δόθηκαν προς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με χαμηλές εξασφαλίσεις ή χωρίς εξασφαλίσεις. Διευκρίνισε ότι αυτά τα δάνεια αφορούν μη Κύπριους, μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απαντά ο Λίνο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απαντά ο Λίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ