2012-05-24 12:54:37
Φωτογραφία για «Συριζαίος»  τώρα και  ο ….ΣΕΒ!
Ξαφνικά ο ΣΕΒ έγινε... « Συριζαίος»  και κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή έχουν γίνει μειώσεις μισθών έως και 30% στις αποδοχές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, βγαίνει και δηλώνει έτοιμος να συζητήσει με τη ΓΣΕΕ ακύρωση της διάταξης για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, επαναφορά της 6μηνης μετενέργειας στις κλαδικές συμβάσεις και ως κερασάκι, κούρεμα στις πολύ υψηλές αποδοχές! 

Αυτή η στροφή της εργοδοτικής πλευράς δεν είναι τυχαία και πολύ περισσότερο όχι «αθώα» ! Δεν είναι ότι ξαφνικά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, άλλαξε ρότα και το παίζει... «Συριζαίος» , αλλά ότι ενοχλήθηκε και επιχειρεί να απενοχοποιηθεί από τα σχόλια του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Γ. Κουτρουμάνη, ότι πίσω από τις απαιτήσεις της τρόικας για ψαλίδισμα στις  αποδοχές του ιδιωτικού τομέα (που οι ίδιοι σχεδίασαν, ψήφισαν) κρύβονται εργοδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Για να βγάλει από πάνω του την όποια «ρετσινιά» που ενδεχομένως κάποιοι να του προσάψουν, χθες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος έστειλε επιστολή στη ΓΣΕΕ και στον υπουργό Εργασίας με την οποία δηλώνει έτοιμος να επανεξεταστεί το πλαίσιο αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως να επανέλθει στα 751,39 ευρώ ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Σύμβασης, που μετά το δεύτερο μνημόνιο μειώθηκε κατά 22%, ήτοι πήγε στα 586 ευρώ. 

«Συμφέροντα» 

Ταυτόχρονα και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υπουργός, είπαν αυτά που είπαν, αλλά... σαν τη σουπιά θόλωσαν τα νερά χωρίς να κατονομάσουν τα... συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις μειώσεις μισθών, κύκλοι του ΣΕΒ ανέφεραν χθες ότι στη δική τους τουλάχιστον πλευρά δεν υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα ! Η ΓΣΕΕ, που δήλωσε δικαιωμένη για τους κουκουλοφόρους της τρόικας, δέχτηκε μεν την πρόσκληση του ΣΕΒ για να συζητήσουν τα της Εθνικής Σύμβασης, αλλά με τον όρο ότι αυτή η συζήτηση να γίνει άμεσα με σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτη.

Ήμασταν εξαρχής αντίθετοι με τη μείωση του βασικού μισθού και τη μετενέργεια δήλωσε ο πρόεδρος των Εμπόρων (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, υπενθυμίζοντας όμως στον ΣΕΒ ότι η αλλαγή τους μπορεί να γίνει μόνο με νόμο και όχι από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση. «Το θέμα των εργασιακών σχέσεων δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικών διαγκωνισμών, αλλά οι αυξήσεις ή οι μειώσεις μισθών να ρυθμίζονται αποκλειστικά μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» , ανέφερε ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών  Δ. Ασημακόπουλος, καλώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους να βρουν τη χρυσή τομή και να υπογράψουν συμβάσεις άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής να υπάρξει την Παρασκευή μια πρώτη συνάντηση υπουργού και κοινωνικών εταίρων ώστε να διαμορφωθεί και η ατζέντα των θεμάτων που θα επανεξεταστούν.

(Αδέσμευτος Τύπος)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ