2012-05-24 12:43:34
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με Ομοσπονδίες εργαζομένων (Π.Ο.Ε.ΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, Ο.Η.Ε., ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του Συνασπισμού.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σήμερα το βράδυ θα συμμετάσχει  σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ της 3ης δημοτικής κοινότητας στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στα κάτω Πετράλωνα.

Ωστόσο, χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, που έφερε το δεύτερο μνημόνιο, και τον κατηγόρησε για αλαζονεία, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ότι μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού, πάρα το 13% που έδειξε η κάλπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει όλους τους νόμους του μνημονίου, που φτωχοποιούν το λαό, ύστερα από τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και δήλωσε υπέρ του Αντώνη Ρουπακιώτη, για συνεννόηση εργοδοτικών φορέων και πάγωμα αλλαγών στις συλλογικές  συμβάσεις έως τις εκλογές.


Από την άλλη πλευρά, «όχι» στην πρόταση του ΣΕΒ για διαπραγμάτευση επί των κατώτατων μισθών και της μετενέργειας είπε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης.

Η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΕΒ «άκρως επικίνδυνη», εξηγώντας ότι οι βιομήχανοι δεν θέτουν θέμα κατάργησης του νόμου, καθώς θέλουν να παραμείνει η πρόβλεψη πρόσληψης νέων με μισθούς 300 ευρώ.

«Τι τους νοιάζει πόσα θα παίρνουν οι 50ρηδες; Νέους θα προσλάμβάνουν στα εργοστάσια» είπε η κ. Παπαρήγα.

Όσον αφορά στο ζήτημα της μετενέργειας (η πρόταση του ΣΕΒ είναι να διπλασιαστεί ο χρόνος από 3 σε 6 μήνες), η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αν ήθελαν οι εργοδότες θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

Η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό που θέλουν οι εργοδότες είναι φοροαπαλλαγές και μείωση ή κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών.

«Γιατί οι ριζοσπαστικές δυνάμεις να θέλουν να συζητήσουν με το ΣΕΒ σε αυτό το πλαίσιο;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε αυτό που κατέληξε να είναι ο Ντανιέλ Κον-Μπετίτ.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ