2012-05-24 10:59:07
Φωτογραφία για Ρεκόρ Ευρωλίγκας με 121 παίκτες ο Ολυμπιακός!
Ούτε δέκα, ούτε τριάντα, αλλά 121 παίκτες χρησιμοποίησε τα τελευταία 12 χρόνια ο Ολυμπιακός για να βρει την κατάλληλη ομάδα που θα κέρδιζε την Ευρωλίγκα. Μόνο η Ρεάλ τον ...ξεπερνάει σε συνεχόμενες αλλαγές παικτών.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με ένα απίστευτο τρόπο, που ακόμη συζητιέται στην Ευρώπη. Όπως έγραφε και ο Αΐτο Ρενέσες "η ανατροπή έδειξε το πνεύμα της μαχητικότητας και της απίστευτης ομαδικότητας των παικτών του Ίβκοβιτς". Το καλάθι του Πρίντεζη κάνει ακόμη τον γύρο του κόσμου. Μόνο, που ο Ολυμπιακός έχει έναν ακόμη... ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες από κάθε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας στα 12 χρόνια που η διοργάνωση γίνεται με την τωρινή της μορφή.

Ούτε πενήντα, ούτε ογδόντα, αλλά 121 μπασκετμπολίστες φόρεσαν τα "ερυθρόλευκα"  από τη σεζόν 2000-01, μέχρι φέτος. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και αποκαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός άλλαζε κατά μέσο όρο 10 παίκτες τον χρόνο!


Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης τον συναγωνίζεται και τον ξεπερνάει στις συνεχόμενες αλλαγές. Η "βασίλισσα" της Ευρώπης, έχοντας μάλιστα παίξει δυο σεζόν λιγότερες από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα της σύγχρονης εποχής, χρησιμοποίησε 106 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο ... έκανε 10.6 αλλαγές ετησίως!

Μια άλλη ισπανική ομάδα, η Κάχα Λαμποράλ (ή Ταού όπως λεγόταν τα προηγούμενα χρόνια) είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Στις  12 εμφανίσεις της στην διοργάνωση έχει χρησιμοποιήσει 118 παίκτες.

Για να καταλάβετε τη διαφορά, ο Παναθηναϊκός που μετράει μια χρονιά λιγότερη από τον Ολυμπιακό (την περίοδο 2000-01, αγωνίστηκε στην Σουπρολίγκα) χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια 72 παίκτες και η ΤΣΣΚΑ, επίσης σε 11 σεζόν, 75! Μιλάμε, άλλωστε, για τις δυο ομάδες που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια, δείγμα ότι μια ομάδα που έχει βρει τον κορμό δεν έχει παρά να τον διατηρεί "άθικτο" και να τον εμπλουτίζει κάθε χρόνο με δυο-τρία νέα πρόσωπα.

Προφανώς δεν ήταν μόνο η ανάγκη του Ολυμπιακού να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Η τριετία 2003-05, έφερε στο λιμάνι παίκτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσαν ποτέ την πόρτα του ΣΕΦ. Στη λίστα των 121 παικτών, πάντως, υπήρχε και ένα όνομα που ...δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε με τίποτε. Ένας Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Τελικά ήταν ο αλήστου μνήμης νεαρός Βραζιλιάνος Σόουζα, που είχε διαφημιστεί σαν ένα "τεράστιο" ταλέντο. Τελικά εξαφανίστηκε, όπως εμφανίστηκε Υπάρχουν ακόμη οι τρομεροί και φοβεροί Αμερικανοί Κένι Μίλερ, Ματ Φρίτζι, Τζέρι Μακναμάρα, ο Αυστραλός Μαρκ Μπράντκε, ο ...κοιλαράς Ρόμπερτ Γκούλιας από την Ουγγαρία  κατά κάποιον τρόπο ανήκουν στην ίδια ομάδα από την οποία πέρασαν (αυτή τη 12ετία) ονόματα όπως ο Ράτζα, ο Ρίβερς, ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα!

Και στην all time list του Παναθηναϊκού, υπάρχουν φυσικά παίκτες που κανείς δεν θυμάται ότι πέρασαν από τους "πράσινους", όπως ο Μπράντον Χάντερ, ή ο Τρέισι Μάρεϊ!

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ