2012-05-24 07:27:03
Φωτογραφία για «Θέλουμε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο»
«Προσδοκούμε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης -στην Ελλάδα - η οποία θα έχει την ευθύνη για το πρόγραμμα προσαρμογής και επαρκή πλειοψηφία για να... εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», αναφέρεται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που διέρρευσε σε διεθνή ΜΜΕ.

Από την πλευρά τους, οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύονται για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το έγγραφο.

Επίσης, οι ηγέτες εκφράζουν την επιθυμία τους για σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας στην Ελλάδα μετά τις εκλογές 2012, η οποία θα συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως υπογραμμίζουν «τα μέλη της Ευρωζώνης από το Μάιο του 2010 συνεισφέρουν σημαντικά για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δείχνοντας απαράμιλλη αλληλεγγύη. Μαζί με το ΔΝΤ, η έως τώρα χρηματοδότηση ανέρχεται στα 148 δισ. ευρώ».

Στην ανακοίνωση αναγνωρίζονται επίσης «οι σημαντικές προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών», ενώ οι ηγέτες επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ακεραιότητα της Ευρωζώνης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ