2012-05-24 06:27:03
Φωτογραφία για Βασίλισσα η πρωτότοκη κόρη του William
Μέχρι στιγμής, στη Μεγάλη Βρετανία αν υπήρχε πρωτότοκη κόρη αλλά στη συνέχεια η βασίλισσα γεννούσε γιο, αυτός ήταν πλέον ο επίσημος διάδοχος του θρόνου. Ο νόμος ίσχυε εδώ και 300 χρόνια... μέχρι σήμερα. Μετά τον γάμο του William με την Kate άρχισαν οι σχετικές διαβουλεύσεις, ώστε αν το πρώτο τους παιδί είναι κορίτσι, να μην χάσει το δικαίωμα στον θρόνο.

Την αποκάλυψη έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nick Clegg, o οποίος επισήμανε ότι τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξε σχετική συνάντηση των ηγετών της Κοινοπολιτείας στο Περθ της Αυστραλίας κι εκεί 16 χώρες που έχουν μοναρχία συμφώνησαν την αλλαγή του νόμου.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι η αλλαγή του νόμου θα δώσει βήμα στους σκληροπυρηνικούς κύκλους της Αυστραλίας, ώστε να κινηθούν για την εκθρόνιση της βασίλισσας αν πράγματι το πρώτο παιδί των William και Kate είναι κορίτσι, καθώς ακόμη και η Ελισάβετ ΙΙ παρέμεινε στον θρόνο της επειδή δεν υπήρχαν αγόρια διάδοχοι μετά τη γέννησή της.

Στην Ιαπωνία είχε προκληθεί σάλος όταν ο βασιλιάς του Θρόνου των Χρυσανθέμων και η σύζυγός του απέκτησαν κόρη, καθώς και στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου προτιμώνται τα αγόρια για διάδοχοι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ