2012-05-24 04:41:03
Φωτογραφία για Γέμισε σκουπίδια η Αλάσκα
Μια "άνευ προηγουμένου" ποσότητα από τα συντρίμμια και τα απόβλητα που προκλήθηκαν μετά το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία... τον Μάρτιο του 2011, κατέληξε στις ακτές της Αλάσκας, ανακοίνωσαν οικολόγοι οι οποίοι πραγματοποιούν μια τεράστια εκστρατεία καθαρισμού.

Πολλά αντικείμενα, όπως κομμάτια πολυστυρενίου και σημαδούρες βρέθηκαν στο Νησί Μόνταγκιου, περίπου 190 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ανκορατζ.

Αντικείμενα από την Ασία συχνά φτάνουν στις ακτές της Αλάσκας, όμως οι ποσότητες που έχουν καταγραφεί πρόσφατα είναι "άνευ προηγουμένου", δήλωσε ο Πάτρικ Τσάντλερ από την οργάνωση Center for Alaskan Coastal Studies.

"Δεν έχουμε ποτέ καταγράψει μια τόσο μεγάλη ποσότητα. Πριν βρίσκαμε μερικές δεκάδες μαύρες μεγάλες σημαδούρες, που χρησιμοποιούνται στις ιαπωνικές υδατοκαλλιέργειες...Σήμερα βρίσκουμε εκατοντάδες", επισήμανε ο ίδιος, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Ο μόνος λόγος που δικαιολογεί αυτήν την αύξηση είναι το τσουνάμι", διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού που θα διαρκέσει 12 ημέρες, αρχίζει αύριο Πέμπτη.

Από το τσουνάμι, πέντε ως 20 εκατομμύρια τόνοι από συντρίμμια και απορρίμματα βρέθηκαν στον ωκεανό και πλέουν προς τα ανατολικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ