2012-05-24 01:02:12
Φωτογραφία για Συνταγματική αναθεώρηση: Ελπίδα ή Παγίδα;
Είναι γνωστό ότι η βουλή που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές είναι αναθεωρητική. Παρότι ελάχιστοι εκ των πολιτικών αρχηγών έχουν αναφερθεί στο θέμα (έχει περάσει εξ απαλών ονύχων), θεωρώ ότι μέσα από αυτήν τη σιωπή πιθανώς να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις μετά τις εκλογές, αναλόγως το αποτέλεσμα φυσικά.

Η αναθεώρηση αυτή σίγουρα σε πολλά άρθρα μπορεί να είναι πολύ σημαντική ως απαραίτητη θα έλεγα, για τον εκσυγχρονισμό του συντάγματος, ούτως ώστε να είναι χρήσιμο στο σήμερα. Υπάρχουν πολλά άρθρα που θα έπρεπε να έχουν αλλάξει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά κάποιοι το αμέλησαν ή δεν είχαν νέα πρόταση.

Η μεγάλη παγίδα όμως είναι ότι το σύνταγμά μας αυτή τη στιγμή έρχεται σε σύγκρουση με το μνημόνιο τόσο αυτό που έχουν ήδη υπογράψει, όσο και με αυτά που έχουν στο μυαλό τους να υπογράψουν. Συνεπώς δεν θεωρώ απίθανο όλες αυτές οι "ατέλειες" του συντάγματος μας για τους φίλους μας τους Ευρωπαίους, να "διορθωθούν" με αυτήν την αναθεώρηση... και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημία.

Εφιστώ την προσοχή λοιπόν σε όλους τους βουλευτές που θα εκλεγούν στην νέα βουλή, το νου σας, μη βάλετε με την υπογραφή σας την ταφόπλακα στο μέλλον των Ελλήνων.

e-politiki.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ