2012-05-23 21:10:28
Φωτογραφία για ALTER: Κατατέθηκε η πρόταση των εργαζομένων στη διοίκηση για την επαναλειτουργία του σταθμού
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο κανάλι του Μπουρναζίου, κυρίως από την πλευρά των εργαζομένων που παρά την ...έλλειψη πρότασης από τη διοίκηση, του σταθμού αποφάσισαν να "ρίξουν νερό στο κρασί τους" Όπως έγραψε από την προηγούμενη εβδομάδα ο pressarismenos: Μετά την τελευταία συγκέντρωση τους, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν πρόταση προς τη διοίκηση να καταβάλει το ποσό με το οποίο δέχεται ο κάθε εργαζόμενος -ατομικά-, να επιστρέψει έναντι των δεδουλευμένων.

Τα υπόλοιπα θα διεκδικηθούν από τα σωματεία των εργαζομένων...αργότερα. Οι εργαζόμενοι κατέφυγαν σε αυτή την πρόταση, μετά την αδιαφορία της διοίκησης, αφού κανένας από αυτούς δεν θέλει να κλείσει το κανάλι, αλλά να ορθοποδήσει και να ξεχρεώσει, επιτέλους τους απλήρωτους!

Η διοίκηση Κουρή το τελευταίο διάστημα όπως σας έχει γράψει ο pressarismenos, αποφεύγει να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως "ο διάβολος το λιβάνι". Αντ'αυτού γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστούν οι εξαντλημένοι ως οι υπαίτιοι της μη λειτουργίας του σταθμού...Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η συχνή επωδός του περιβάλλοντος Κουρή: "Είναι υποκινούμενοι καταληψίες, από 5-6 κομμούνια".


Τελικά απεδείχθη ότι όπως στην περίπτωση του Πάγκαλου, που έβλεπε στις επιθέσεις εναντίων του μόνο ΣΥΡΙΖαίους, αλλά έβρεχε και νόμιζε ότι τον έφτυναν...

...κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση Κουρή, αφού στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι του Alter, δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την πρόταση προς τη διοίκηση.

Από τους 650 εργαζόμενους, οι 424 δήλωσαν το ποσό με το οποίο δέχεται ο καθένας εάν καταβληθεί άμεσα, να επιστρέψει στην εργασία του.

Αν εξαιρέσει κανείς τους παρουσιαστές, τους προϊστάμενους, τους...φίλους Γιώργου Κουρή, αλλά και τους τουλάχιστον 60 εργαζόμενους που έχουν αποχωρήσει η ακόμα και...μεταναστεύσει (μέχρι και στη μακρινή Αυστραλία κατέφυγαν κάποιοι) καταλαβαίνει κανείς ότι η συμμετοχή των εργαζομένων είναι μαζική. Το μέτωπο των εργαζομένων δεν διασπάστηκε και παραμένει ενωμένο

Από τα οφειλόμενα -που είναι παραπάνω από 15 εκ. ευρώ- το ποσό το οποίο διεκδικούν για άμεση καταβολή...είναι 7 εκ. ευρώ.

Να διευκρινίσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι...ξεχνάνε τα υπόλοιπα οφειλόμενα. Αφού αυτά θα διεκδικηθούν από τα σωματεία μέσω των ασφαλιστικών μέτρων και της επίσχεσης εργασίας που έχουν κάνει. Φτάνει να ανοίξει το κανάλι, αφού όλοι οι εργαζόμενοι όπως γράψαμε -και θα ξαναγράψουμε εάν χρειαστεί- αυτό θέλουν!

Αυτή την πρόταση κατέθεσαν στη διοίκηση οι εργαζόμενοι, έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις...

Κατά τα άλλα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, συνάντηση μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων, των εκπροσώπων και των νομικών τους συμβούλων, για να καθορίσουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

πηγή: pressarismenos
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ