2012-05-23 20:28:39
Φωτογραφία για Ζημιά 245 εκατομμυρίων για τη Σίτι την φετινή σεζόν!!!
Σύμφωνα με την "Guardian" μόνο πέντε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ανακοίνωσαν θετικούς ισολογισμούς για τη χρονιά 2011/12, με τις απώλειες της Μάντσεστερ Σίτι να σπάνε κάθε ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Διαβάστε το ρεπορτάζ.

Μπορεί τα έσοδα των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ να ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τη χρονιά που μας (2011/12) πέρασε, ωστόσο, αυτό δε βοήθησε τις ομάδες να έχουν θετικούς ισολογισμούς.

Για μία ακόμη χρονιά οι περισσότερες ανακοίνωσαν απώλειες με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, παρά τα έσοδα των 2.2 δισ., μόλις πέντε ομάδες μπόρεσαν να έχουν θετικούς ισολογισμούς, ήτοι το 25%, ενώ συνολικά οι απώλειες των ομάδες της λίγκας ανήλθαν στα 463 εκατομμύρια λίρες (575 εκατ. ευρώ).

Την ίδια στιγμή η Σίτι, στην προσπάθειά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα έδινε υπέρογκα ποσά, με αποτέλεσμα να κλείσει τη χρονιά με έλλειμμα 197 εκατομμυρίων λιρών (245 εκατ. ευρώ), ποσό ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεύτερη  ήταν η Τσέλσι με απώλειες της τάξης των 68 εκατομμυρίων λιρών (84 εκατ. ευρώ), ενώ στους πρώτους μήνες της νέας διοίκησης της Λίβερπουλ ο σύλλογος είχε άνοιγμα 49 εκατομμυρίων λιρών (60 εκατ. ευρώ).


Από την άλλη, στη μειοψηφία των ομάδων που είχαν θετικό ισολογισμό ανήκει τόσο η Νιούκαστλ, η οποία έβαλε στα ταμεία της 33 εκατομμύρια λίρες (40 εκατ. ευρώ), όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την οποία η χρονιά ήταν κερδοφόρα κατά 12 εκατομμύρια λίρες ( 14 εκατ. ευρώ).

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι αγγλικές ομάδες θα χρειαστεί να συμμορφωθούν με τους κανόνες του Financial Fair Play, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα επόμενα χρόνια.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ