2012-05-23 08:23:24
Φωτογραφία για Οι αναφορές του Άκη για τον Παπανδρέου
Στο «στόχαστρο» του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε ο Γ. Παπανδρέου. Όπως αναφέρει στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι μου και κατάσχεσαν από την δικαιοσύνη. Τον κατηγορεί ότι τον έβγαλε από τα ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2009 και αφήνει σαφείς υπαινιγμούς εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού ότι μεσολάβησε στην επίμαχη υπόθεση.

«Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδία που έψαχνες για διάφορες λύσεις “μεταφοράς” δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π. Ζητώ λεπτά τώρα. Σήμερα μια καθαρή απάντηση πότε και πως και πόσα; 3 Χ 300.000 είναι μια καλή διακίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Τι περιέχουν οι σημειώσεις

12 σελίδες με φωτοτυπίες αποδείξεων ποσών που είχε δώσει σε διάφορα πρόσωπα μεταξύ αυτών ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Σαχπατζίδης και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων Γιάννης Μπέλτσιος.


Ιδιόχειρη δήλωση αναγνώρισης χρέους ποσού 200.000 ευρώ με ημερομηνία 28-9-2005 υπογεγραμμένη από το Γεώργιο Σαχπατζίδη.

Σελίδες υπογεγραμμένες από τον επίσης συγκατηγορούμενό του Αστέριο Οικονομίδη για είσπραξη ποσών από τον εξάδελφο και διαχειριστή των χρημάτων του σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, Νίκο Ζήγρα.

Μεταξύ των κατασχεθέντων εγγράφων βρέθηκαν και στοιχεία που αφορούν 2 νέα ακίνητα, μη γνωστά έως τώρα και συγκεκριμένα για:

Συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στα Κάτω Πατήσια, και Φάκελος με χάρτες από τη Google earth, 13 κατόψεις κι ένα πίνακα για ακίνητο στο Βερολίνο με σύνολο κόστους όπως σημειώνεται 4.617.459 ευρώ

Στις σημειώσεις του αρκετές φορές κάνει αναφορά για ένα κυβερνητικό στέλεχος που ήταν μαζί στην πολιτική για 15 χρόνια.

«Αν δεν με στηρίξει τώρα με την άμεση ένταξη αποστολών επιστροφής σε μένα, που ήταν προτεραιότητα μας εδώ και μήνες, θα δείξεις αν είσαι μαζί μου – όπως παλιά – στα 15 χρόνια κυβερνητικής συνεργασίας, 81- 84, 89 – 95 και 97- 2004 ή προβληματίζεσαι και σκέφτεσαι άλλες επιλογές σου όπως πριν, με μεταθέσεις – κοροϊδίες ή και αρνήσεις αυτή την φορά; Εδώ που φτάσαμε σε βεβαιώ ότι οι επιλογή σου θα έχει τις αντίστοιχες ή ανάλογες συνέπειες. Επιπλέον είμαι βέβαιος ότι αυτή την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανακρίσεων και δικαιοσύνης, για όλους μας, όπου η ενότητα η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ όλων μας, όσοι κληθούν να πάρουν μέρος σ αυτό το παιχνίδι, δεν θα επιλέξεις να αναδειχθείς σε εχθρό μας για διπλούς λόγους»

.

Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος έχει το όνομα Γιάννης από τον οποίο περιμένει χρήματα.

Γιάννη σήμερα περιμένω χρήματα από εσένα. Εδώ και μήνες υπόσχεσαι. Ξέρουμε και οι δυο μας τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους, εύχονται να πάρουν τις να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την δικαιοσύνη.

Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες των 900.000 ευρώ που εγκρίθηκε από τους δικούς σου, αρχές – γιορτές του 2010 που μου ανακοίνωσες πανηγυρικά, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για μένα.

Θα κάνεις το λάθος!!! Όμως Γιάννη εσύ ξέρεις. Δεν έχει δικαίωμα να τα κρατήσουν, είναι μια παλιά επιτυχής συνεργασία μας, με σοβαρά αποτελέσματα. Αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι ένα τίμιο ξεκαθάρισμα για όλα από εμάς τους δυο.

Πολλά είναι και τα email που έχει στείλει στον στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπωκο γραμματέα στον τομέα των εξοπλιστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το ακίνητο – πιθανότατα - της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Εγώ έχω και αναλαμβάνω την ευθύνη για όλους τους επαγγελματίες, λογιστές, διαχειριστές, δικηγόρους, μηχανικούς ασφαλιστές κ.α που συνεργάστηκαν, επαγγελματικά, νόμιμα και με διαφάνεια στην υλοποίηση των επιλογών μου για την αγορά του ακινήτου.

Το ημερολόγιο του Άκη

http://www.real.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ