2012-05-22 21:25:31
Φωτογραφία για Είναι (πολύ) δύσκολη η ζωή των πιλότων στο Monaco...
Στους στενούς δημόσιους δρόμους του Πριγκιπάτου όπου το φλερτ με τις μπαριέρες είναι δεδομένο θα πρέπει όλες οι αισθήσεις να δουλεύουν... υπερωρίες αφού ο κίνδυνος καραδοκεί σε κάθε στροφή, σε κάθε χιλιοστό του δρόμου.

Στο Πριγκιπάτο, λοιπόν, οι πιλότοι θα έχουν δύσκολο έργο καθώς εκτός του ότι θα πρέπει να οδηγήσουν οριακά και χωρίς λάθη, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και στο τιμόνι αλλάζοντας διάφορες ρυθμίσεις στο μονοθέσιο.

Στη μήκους 3,3 km διαδρομή του Monaco γίνονται κατά μέσο σε σε έναν γύρο 55 με 60 αλλαγές ταχυτήτων πράγμα που σημαίνει ότι στους 78 γύρους που έχει ο αγώνας οι αλλαγές ξεπερνούν τις 4.300!

Οι κινήσεις που κάνει με τα χέρια του κατά μέσο όρο ένας πιλότος σε έναν γύρο στο Πριγκιπάτο ξεπερνούν σύμφωνα με υπολογισμούς τις 200! Ο αριθμός αυτός όσο κι αν δείχνει υπερβολικός δεν είναι. Τουναντίον είναι πέρα για πέρα αληθινός και εξηγούμαστε.

Οι αλλαγές στην κατεύθυνση του τιμονιού υπολογίζονται σε 130, ενώ οι αλλαγές των ταχυτήτων που γίνονται μέσω των paddles κυμαίνονται από 55 ως 60. Σημειώστε επίσης ότι κατά τη διάρκεια ενός γύρου οι οδηγοί κάνουν τουλάχιστον 20 ρυθμίσεις στο τιμόνι στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση του KERS και του DRS Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ