2012-05-22 18:53:04
Φωτογραφία για Φέκτερ : Τα επιχειρήματα του Ολάντ είναι ανοησίες
Όχι μόνο ταυτίστηκε πλήρως με τις υπαγορεύσεις του Βερολίνου για «αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία» η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, αλλά έκανε ένα βήμα παραπάνω αποκαλώντας « ανοησίες» τις προτάσεις του προέδρου Φ. Ολάντ.! Συγκεκριμένα η κ. Φέκτερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Oberoesterreichische Nachricthen δήλωσε: «Ανάπτυξη χρηματοδοτούμενη με χρέος; Αυτές είναι προχθεσινές συνταγές. Τα επιχειρήματα που θέτει ο νέος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είναι ανοησίες και είναι αυτές που μας έφεραν σε όλο αυτό το χάλι από την αρχή».

Στη λογική αυτή ,υπογράμμισε πως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάθε μέτρο λιτότητας αυτομάτως πλήττει την οικονομική ανάπτυξη και διευκρίνισε ότι «η σωστή μέθοδος είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με την παράλληλη επένδυση στην έρευνα και την εκπαίδευση που δημιουργούν ανάπτυξη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ ,τόνισε: «Δεν θα πέσει το μάννα εξ ουρανού με ένα νέο νόμισμα. Μια υποτίμηση νομίσματος μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν υπάρχουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για ανάπτυξη».

Μάλιστα αφού επανέλαβε ότι «η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» υποστήριξε ότι η ελληνική έξοδος από το κοινό νόμισμα είναι « το δυσκολότερο σενάριο» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει τίποτα τόσο ελκυστικό από την άλλη πλευρά».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ