2012-05-22 18:42:49
Φωτογραφία για ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΒΗ
Έκκληση προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής... Ένωσης να χαλαρώσουν τον ρυθμό της δημοσιονομικής προσαρμογής απηύθυνε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προειδοποιώντας... ότι οι επιθετικές περικοπές με στόχο τη μείωση του χρέους κινδυνεύουν να σπρώξουν την ευρωζώνη σε υφεσιακή δίνη που θα συμπαρέσυρε και την παγκόσμια οικονομία.

Μέχρι στιγμής, η ευρωζώνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους με πολιτικές λιτότητας με σκοπό να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Οι δημοσιονομικές περικοπές έχουν, ωστόσο, οδηγήσει σε οικονομική στασιμότητα, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη των στόχων.

«Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός φαύλου κύκλου από ένα υψηλό και αυξανόμενο δημόσιο χρέος, αδύνατα τραπεζικά συστήματα, υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή και εξασθένηση της ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Πιερ Κάρλο Παντόαν.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης γίνεται προφανής στις προβλέψεις του οργανισμού για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,1% το 2012 και να επιταχύνει οριακά στο 0,9% το 2013 - λιγότερο από το μισό σε σχέση με την αντίστοιχη πρόβλεψη για την οικονομία των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Την ίδια στιγμή, η ανεργία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ του 11,1% του ενεργού πληθυσμού.

«Υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση του ρυθμού (μείωσης του χρέους σε ορισμένες χώρες)», πρόσθεσε ο Παντόαν.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ