2012-05-22 18:04:59
Φωτογραφία για ΔΗΜ.ΑΡ.: Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ κ. ΟΛΑΝ
Όλι Ρεν: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Σε επιθετικούς τόνους σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο Γάλλο πρόεδρο η Δημοκρατική Αριστερά. 

«Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και όλος ο προοδευτικός κόσμος θεωρεί ότι η εκλογή του κ. Ολάντ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή πορείας της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας του κουνάει το δάχτυλο και υιοθετεί την προεκλογική, επιθετική κατά του Ολάντ, επιχειρηματολογία του Σαρκοζί» αναφέρει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά.

«Ας καταλάβει επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια είναι πολύ κακοί σύμμαχοι» υπογράμμισε η Δημοκρατική Αριστερά.

Όλι Ρεν: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αλλά θα πρέπει να διατηρήσει την αποφασιστικότητα της στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Όλι Ρεν.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση που αφορούσε την προετοιμασία του αυριανού άτυπου Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, ο κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν απηύθυνε έμμεσο μήνυμα - παρέμβαση στον ελληνικό λαό, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες εναλλακτικές λύσεις, για την επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι τόσο ο ίδιος, όσον και η Επιτροπή θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρώ, αρκεί η Ελλάδα να διατηρήσει την αποφασιστικότητα της για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα, είπε ο Επίτροπος, έζησε για πολλά χρόνια πέραν από τις δυνατότητες της, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της, όχι μόνον με την άνευ προηγουμένου οικονομική βοήθεια, που αντιστοιχεί σε 33.000 ευρώ ανά Έλληνα πολίτη, αλλά και την τεχνική μας βοήθεια, στο τομέα της πάταξης φοροδιαφυγής.

Πρέπει να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα μπορεί να εγγυηθεί την πραγματοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, υποστήριξε και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνς Σβόμποντα. Είναι σαφές ότι τα όσα επέβαλλε το Μνημόνιο είναι άδικα, τουλάχιστον σ' ότι αφορά τον κοινωνικό τομέα. Και σ' αυτό το επίπεδο υπάρχουν δυνατότητες ελάφρυνσης, κατέληξε.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ