2012-05-22 14:52:03
Φωτογραφία για Επτά τραγούδια να σας πω
Γράφει ο Αντώνης Βλαχονικολός

Κύκλος τραγουδιών 1. Στ΄ ορκίζομαι Βαγγέλη μου

2. Ο Αντώνης ο Βαρκάρης ο Σερέτης

3. 3. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης

4. Αχ Κουβαλάκι...Κουβελάκι

5. Αυτά λοιπόν τα νέα της Αλέξάνδρας

6. Ο Παναγιώτης απ΄ τη Μάνη

7. Νικολή- Νικολή

Αν θέλετε να την ''ακούσετε'' πηγαίνετε στη β΄ σελίδα.

Καλή ''ακρόαση''!!

1.

Στ΄ ορκίζομαι Βαγγέλη μου, Βαγγέλη να σε θάψω την ψήφο που σου έριχνα τώρα θα τηνε θάψω!

Ναι Βαγγέλη μου και θα τη θάψω βαθιά, κάπου εκεί στα 13 μέτρα. Ίσα δηλαδή με το ποσοστό που πήγες τη ''μεγάλη δημοκρατική παράταξη''. Γιατί αγόρι μου εσύ δεν είσαι πολιτικός. Νεκροθάφτης είσαι και μάλιστα από αυτούς με το πρωσονύμιο ''κουφάλες''. Βρε μπαγάσα, εδώ μας πήδηξες δυο χρόνια με το σωτήριο έργο σου και έχεις το θράσος να μας λες ότι το έκανες για το καλό μας.


Νομίζεις ότι πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης και θα ερωτευθούμε τον βιαστή μας; Όχι Βαγγέλη...Θα σε τιμωρήσουμε, όπως τιμωρούν τους βιαστές. Θα στα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ!

2.

Ο Αντώνης ο βαρκάρης ο Σερέτης, έπαψε να ζει ρεμπέτης.

Ναι Αντώνη μου, γιατί οι ρεμπέτες είχαν μπέσα. Λέξη άγνωστη για σένα. Ρε Καλαματιανέ, εκεί που έφτυνες τώρα γλύφεις; Παρ΄ το χαμπάρι. Δεν βγαίνεις πρωθυπουργός που να βαράς τον κώλο σου στο μάρμαρο. Και ξέρεις γιατί; Γιατί αποδείχτηκε ότι είσαι οπαδός της θεωρίας του σαλιγκαριού. Προσπαθείς πάντα, γλείφοντας, έρποντας και με τα κερατά σου. Πούλησες δυο φορές το ίδιο κόμμα. Αφού ''πήδηξες'' τον πατέρα, τώρα τα φτιάχνεις με την κόρη του. Αυτό στο χωριό μου το λένε αιμομιξία και το παιδί που κυοφορείται μούλικο. Ντροπή σου. Αλήθεια τελικά τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα; Σαμάρια;;;

3.

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης.

Αγόρι μου εσύ. Ξεκαθάρισέ μου για να ξέρω και εγώ τι να λέω. Μονομερής καταγγελία ή επαναδιαπραγμάτευση; Γιατί Αλέξη μου δεν το ξεκαθαρίζεις; Έτσι κι αλλιώς είσαι το φαβορί. Ο λαός σε θέλει, τα ξένα ΜΜΕ σε πάνε κουπί, η νεολαία τρελαίνεται. Αν δε το ξέρεις είσαι ο Σάκης της πολιτικής. Άκουσα μάλιστα από κάτι πιτσιρίκες ότι φτιάχνουν και fun club , όπως του Ρουβά. Αλλά αντί για Ρουβίτσες θα λέγονται Τσιπρίτσες.

Και επειδή δείχνεις καλό παιδί θα σου δώσω μια συμβουλή. Κάποιοι στο κόμμα σου έχουν ήδη καβαλήσει το καλάμι και πλασάρονται ως παράγοντες. Εδώ στη Λακωνία να δεις τουπέ. Μόλις με το καλό κατά πως δείχνουν τα πράγματα, πάρεις τις εκλογές, κάνε αυτό που έκανε ο Βενιζέλος τώρα. Βάλτους χέρι ή ακόμα καλύτερα δείξτους την πόρτα, πριν σε πάρουν στο λαιμό τους.

4.

Αχ Κουβελάκι Κουβελάκι Πολύ θεωρία ρε Φώτη και ουσία μηδέν. Το ένα σου ξινίζει το άλλο σου μυρίζει. Δε λέω είναι ωραία η καρέκλα του αρχηγού. Αλλά ξεκαβάλα! Άκουσα προχθές το Μαργαρίτη να λέει ότι τα μόνα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα είναι το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Σιγά παιδιά γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Διαφώνησες με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήθελες να τον έχεις στην κυβέρνηση. Λες ότι είσαι αριστερός, αλλά δε σε χαλάει ένα υπουργείο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Φώτη μου λυπάμαι αλλά σε πήραμε χαμπάρι. Όλα για πάρτη σου. Και αυτά τα περί σωτηρίας του τόπου με οικουμενικές κυβερνήσεις πέστα στη Ρεπούση και τον Ψαριανό. Εμείς πια δε ψαρώνουμε.

5.

Αυτά λοιπόν τα νέα της Αλεξάνδρας, που μου΄ λεγε δεν ξέρω τι θα πει άντρας.

Το πιστεύω απόλυτα αυτό Αλέκα μου. Έχεις ξεχάσει τι θα πει άντρας. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την άρνησή σου και το θυμό για τα πάντα. Στερητικό σύνδρομο λέγεται αυτό.

Αλέκα μου λένε ότι το πολύ μίσος κρύβει ένα μεγάλο έρωτα. Ρε μπας και σου έχει γυαλίσει ο Αλέξης και έχεις βραχυκυκλώσει; Βρες ένα σύντροφο ψυχολόγο σε παρακαλώ. Μίλησέ του. Ίσως σου λύσει το πρόβλημα εκ βαθέων. Σύριζα που λέμε...

6.

Πυκνή ομίχλη στο λιμάνι και ο Παναγιώτης απ΄ τη Μάνη, αχνοφαίνεται στο βάθος καμένος!

Μπορεί ο Πάνος Καμένος να μη είναι από τη Μάνη, αλλά το κρατάει μανιάτικο με το Σαμαρά.

Ούτε νεκρός, δήλωσε δεν συνεργάζεται μαζί του. Δεν μας εξήγησε βέβαια το νεκρός που πήγαινε. Στον εαυτό του ή στο Σαμαρά;;

Για σένα Πάνο μου δεν έχω πολλά να πω. Σε βλέπω αγύριστο κεφάλι και κατά βάθος μ΄ αρέσεις. Δεν με πείθεις όμως ρε παιδάκι μου. Δεν έχω προσδιορίσει την αιτία, αλλά τι να σου πω, κάτι δε μου πάει καλά. Έχεις παντρέψει αριστεροκεντροακροδεξιές ιδέες και μου έχει βγάλει μια στραπατσάδα άλλο πράγμα. Ξεδιάλυνέ το λίγο. Δε γίνεται και έτσι και γιουβέτσι.

7.

Νικολή Νικολή καπετάνιε Δερτιλή,

μιας και ήρθες απ΄τα ξένα για μολόγα μου και μένα

τι εστί Χρυσή αυγή;;;

Εγέρθητω!!!

Και όλοι σούζα. Καλά υποκλίνομαι στον αρχηγό. Τα αρχαία Ελληνικά του Καιάδα που του τα μάθατε; Στο κρυφό σχολειό;

Καλά εσείς πάτε για γκίνες. Είσαστε οι μόνοι Ελληνολάτρες χωρίς Ελληνική παιδεία.

Είσαστε οι μόνοι πατριώτες που ξυλοκοπούν τους συμπατριώτες τους.

Το πρωί βουλευτές και το βράδυ νταβατζήδες.

Σας είδα στην ορκωμοσία της βουλής των ''48 ωρών''. Απαράδεκτοι. Πήγατε στη βουλή με τα κουστούμια σα φλώροι. Εμείς στο στρατό σαν φαντάροι στις ορκωμοσίες φορούσαμε τη στολή εξόδου και οι αξιωματικοί τη στολή υπ. Αριθ. 8. Έτσι. Μη σας ξαναδώ με φλόρικα κοστούμια. Βέβαια και καθόλου να μη σας ξαναδώ δε με χαλάει.

Τελειώνοντας αυτό το δίσκο θα ήθελα να κλείσω μ΄ ένα επίκαιρο ποιηματάκι.

'' Το Σαμαρά τον Βάλανε σ΄ ένα καράβι μούτσο,

πετάχτηκε ο Βαγγέλης μας και του΄ φαγε το ...Φώτη.

Ο Νικολής στον πόλεμο κρατούσε πολυβόλο

μας κάποιος απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ, το βάλε... στην Αλέκα.

Τη Ντόρα την εβάλανε πάνω σε μια ακακία

γιατί μόνο έτσι θα μπαινε στην Νέα Δημοκρατία.

Θυμάσαι κείνο το βουνό που ήταν θυμαριασμένο,

επάνω εκεί εγνώρισα τον Πάνο τον Καμένο.

Και πάω τώρα για εκλογές,

και σπίτι πια δε μένω

γιατί έχουμε πρωθυπουργό

τον Πάνο Πικραμένο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ