2012-05-22 13:25:50
Φωτογραφία για «Καίει» το ημερολόγιο του Άκη: O «boskos», το εκατομμύριο και ο … «μεσολαβητής»
«Καυτή» είναι η ατζέντα του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, στοιχεία της οποίας αποκαλύπτει το BriefingNews.gr.

Τα ημερολόγια, που ήδη βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή... ο οποίος ερευνά τη δαιδαλώδη υπόθεση, εκτείνονται χρονικά από το 1982 έως το 2012!

Όπως προκύπτει ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητούσε από ένα πρόσωπο με το όνομα «Γιάννης» να του επιστρέψει ένα εκατομμύριο ευρώ.

Έγινες εχθρός Γιάννη;

«Φέρε άμεσα τα χρήματα. Ξεκίνα άμεσα με την αποστολή επιστροφής σε μένα. Θα δείξεις αν είσαι μαζί μας ή αν έγινες εχθρός», λέει ο πρώην υπουργός στον «Γιάννη», ο οποίος όπως όλα δείχνουν είναι στενός συνεργάτης.

Στις χιλιάδες σελίδες, που αριθμούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού, αναφέρονται ονόματα δημοσιογράφων, πολιτικών, και επιχειρηματιών τους οποίους σχεδίαζε να συναντήσει αλλά και απειλές, τις οποίες φέρεται


να δέχονταν.

Αν δεν πληρώσω, φοβάμαι τι θα ξεσπάσει

Από την ατζέντα προκύπτει ότι, ο κ. Τσοχατζόπουλος βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

«Αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου» σημειώνει ο πρώην υπουργός.

«Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή. Σε πολλούς απ’ τους ανθρώπους μου, αν δεν τους πληρώσω τώρα στις γιορτές, φοβάμαι τι θα ξεσπάσει. Δεν ελέγχονται πια. Η αντίστασή τους σ’ αυτή τη συμπεριφορά. Για μήνες δεν πληρώνονται. Εδώ κι ένα χρόνο με έχεις ζημιώσει σημαντικά», προσθέτει.

Ο «Boskos» και ο «Χονδρός»

Στις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται αρκετές κωδικές ονομασίες, όπως «Boskos», «Βούδας» και «Χοντρός».

«Φέρε άμεσα χρήματα», γράφει απευθυνόμενος στον «Boskos».

Ο μεσολαβητής

Επίσης ο πρώην υπουργός είχε έκδηλη αγωνία για την πορεία της δικαστικής έρευνας.

Αναφέρεται σε ισχυρό μεσολαβητή, ο οποίος με τις «παρεμβάσεις» του στη Δικαιοσύνη να φρόντιζε για τις επιλογές του κ. Τσοχατζόπουλου.

Από την ατζέντα του, δεν λείπουν αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, και η διαρκή υπονόμευσή του από το 2004 έως το 2007.

Εκτιμάται ότι, η ενδελεχής μελέτη των σημειώσεων θα απλώσουν τη «βεντάλια» των κατηγοριών και των προσώπων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ