2012-05-22 12:14:13
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα περί ισραηλινών καταδρομών
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ οφείλεται σε οικονομικούς λόγους. Την εκτίμηση ότι δεν θα υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση, εξέφρασε ο «υπουργός εξωτερικών», Χουσείν Οζγκιουργκιούν σε δηλώσεις του στον παράνομο σταθμό Μπαϊράκ σχολιάζοντας είδηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή περί καθόδου 20.000 ισραηλινών καταδρομέων για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που το τερματικό του φυσικού αερίου κατασκευαστεί από Ισραηλινούς στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, εξαιτίας της αδυναμίας της Ελλάδας να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο στο παρόν στάδιο. Αναφερόμενος στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ, σημείωσε ότι η τ/κ πλευρά πρέπει να παρατηρεί προσεκτικά τις πλευρές που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή.


Στο μεταξύ, ο αρχηγός του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ) της Τουρκίας, Μουσταφά Ντεστιτζί σε χθεσινή γραπτή του δήλωση για την κάθοδο ισραηλινών καταδρομέων στην Κύπρο, ανέφερε ότι η πρόσκληση του Ισραήλ στη «νότια» Κύπρο αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά, τόσο για τους Κύπριους του «νότου», όσο και γι' αυτούς του «βορρά».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ντεστετζί είπε ότι η Κύπρος αποτελεί μια σημαντική πύλη της Τουρκίας προς την Μεσόγειο που πρέπει να μείνει για πάντα ανοιχτή, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι υπέρ της ειρήνης στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο ΓΓ του κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), Ιζέτ Ιζτζάν κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να διαφωτίσει το κοινό. Επιβάλλεται, ανέφερε, αποστρατικοποίηση της Κύπρου, αποχώρηση του τουρκικού στρατού με κάποιο χρονοδιάγραμμα και τερματισμό του εξοπλισμού των Ε/κ. Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, κατέληξε, ανήκει σε όλο το λαό της Κύπρου και ζήτησε όπως ο πλούτος αυτός συμβάλει στη λύση και την ειρήνη και όχι στη δημιουργία νέων εντάσεων και συγκρούσεων.

Σημειώνεται ότι οι τ/κ εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα την διάψευση τόσο από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και από το Ισραήλ της είδησης του πρακτορείου Ανατολή.

http://newsite.kathimerini.com.cy/i
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ