2012-05-22 08:31:09
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Υπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Λουκά Παπαδήμου έχει σήμερα το απόγευμα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρός, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Άκης Σκέρτσος, και ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργος Παγουλάτος.

Ενόψει των ευρωπαικών διαβουλεύσεων για το ελληνικό ζήτημα, χθες ο κύριος Πικραμμένος άκουσε τις θέσεις όλων των πολιτικών αρχηγών, με τους περισσότερους να του ζητούν να μεταφέρει το αίτημα για ανάπτυξη.  

Την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επωφεληθεί από τις αλλαγές που διαφαίνονται στην Ευρώπη, τόνισε στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή τους.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εκταμίευση των δόσεων.

Ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό δήλωσε ότι "οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται να αντιληφθούν ότι πρέπει να λειτουργήσουν ως εταίροι απέναντι στην Ελλάδα και όχι ως εκπρόσωποι των τραπεζών".

«Αυτό που είπε ο Ομπάμα, "όχι μόνο λιτότητα, αλλά και ανάπτυξη", μεταφράζεται (σε) ανάπτυξη με λιτότητα και αυτό πρέπει να το πάρουν σοβαρά υπόψη οι λαοί της Ευρώπης και βεβαίως ο ελληνικός λαός», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει το διεθνές περιβάλλον επισήμανε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Πικραμμένο ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, σε δηλώσεις της,  ανέφερε ότι συζήτησαν με τον Παναγιώτη Πικραμμένο τα θέματα της Συνόδου Κορυφής που αφορούν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε ότι κατέθεσε τις θέσεις του προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων για την ανάπτυξη, η οποία «πρέπει να αναπροσανατολιστεί σε αυτό που ονομάζουμε πράσινη κατεύθυνση, φροντίζοντας τη βιωσιμότητα τόσο της κοινωνίας.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκο, καθώς και με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μετά τη συνάντησή του με τον Π. Πικραμμένο, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε πως «η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου και με αυτή τη γραμμή πορεύεται προς τις εκλογές».

Από τη μεριά της, η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε τονωτικές ενέσεις στην οικονομία, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν έργα και να μειωθεί η ανεργία.

Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες στη Σύνοδο Κορυφής για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, στην οικονομία και στην αγορά και να πιάσει τόπο στην ανάπτυξη η βοήθεια της Ευρώπης, δήλωσε, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, ο επικεφαλής του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θάνος Τζήμερος.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είδε επίσης τον Πρόεδρο της Δράσης Στ. Μάνο, και τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θ. Δρίτσα και Δ. Παπαδημούλη που εκπροσώπησαν τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Α. Τσίπρα, ο οποίος θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Οι Παπαδημούλης και Δρίτσας ζήτησαν από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό «να συνδράμει στα πλαίσια του συνταγματικού ρόλου που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και σε αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα». Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ελπίδα στην επόμενη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 28-29 Ιουνίου την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να εκπροσωπήσει όχι μια μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά που θα απαλλάξει τη χώρα μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σήμερα η καταβολή του ΕΚΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ