2012-05-22 00:14:49
Φωτογραφία για Σε πλήρη οικονομική κατάρρευση ο Δήμος Περάματος Αττικής ...!!!
 ¨Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει η αρχή. Έγινε από το Δήμο Περάματος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Ο Δήμος βρίσκεται λίγο πριν την ολική οικονομική κατάρρευση. 

Άνθρωποι της αυτοδιοίκησης δεν κρύβουν τον βαθύτερο προβληματισμό τους καθώς έχουν την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι Δήμοι.

 Το Πέραμα, είναι ο τέταρτος πιο χρεωμένος δήμος της χώρας, με συνολικά χρέη σε προμηθευτές, δάνεια και ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 40 εκατ. ευρώ. Κυριολεκτικά έχει κηρύξει γενική στάση πληρωμών αφού από τον τρέχοντα μήνα δεν πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων του. Για πληρωμές προς προμηθευτές, εργολάβους και λοιπούς, ούτε λόγος δεν γίνεται. Ταυτόχρονα, στερείται ασφαλιστικής ενημερότητας με αποτέλεσμα να μην δύναται να εκταμιεύσει χρήματα από κρατικούς πόρους. ΟΙ δε οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πάνω από 8 εκατ. ευρώ και η όποια ρύθμιση καθίσταται λίαν δυσχερής.


       Ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης, δηλώνει μετανοιωμένος που έμπλεξε σ αυτήν την περιπέτεια και περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να παραδώσει τα κλειδιά στον όποιο υπουργό εσωτερικών προκύψει. Οι προηγούμενοι δήμαρχοι, Γιάννης Λαγουδάκος και Γιάννης Γλύκας, πήραν δάνεια ύψους 13 εκατομμυρίων με αποτέλεσμα να έχουν υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου καθώς από την τακτική μηνιαία επιχορήγηση των 400.000 οι 290.000 πάνε σε τοκοχρεολύσια.

     Πριν από μερικές ημέρες, ένας από τους πολλούς προμηθευτές του Δήμου κατέσχεσε 70.000 από τις 100.000 που ήταν στο ταμείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν οι προμηθευτές βενζίνης και τα απορριμματοφόρα να παραμένουν ακίνητα και να έχει πλήρως απονεκρωθεί η υπηρεσία καθαριότητας. Με ειδικό ρουσφέτι παρακαλείται η διοίκηση της ΔΕΗ να καταβάλλει ενωρίτερα τα οφειλόμενα τέλη ώστε να δίδεται η δυνατότητα να πληρώνονται τουλάχιστον οι εργαζόμενοι…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ