2012-05-21 21:13:56
Φωτογραφία για ΤΕΛΙΚΟ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 84-78
Με... άρωμα Πόλης και ηγέτες τους Πρίντεζη, Παπανικολάου ...οι οποίοι έκαναν τη διαφορά, κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που αναζητούσε στην έναρξη των τελικών της Α1 μπάσκετ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 84-78.Οι ερυθρόλευκοι στηρίχθηκαν ξανά στην έμπνευση, το ταλέντο και το θράσος των δύο πιτσιρικάδων (18 πόντους ο Πρίντεζης, 16 ο Παπανικολάου), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κακή μέρα του Παναθηναϊκού, έκαναν το 1-0 και διατηρούν ακέραιο το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη νυν και τέως πρωταθλητών Ευρώπης για την κατάκτηση του τίτλου.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στη... ρεβάνς της Πέμπτης, εκεί όπου ο εξάστερος με σύμμαχο τον κόσμο του που αναμένεται να κατακλύσει το κλειστό του ΟΑΚΑ, κυνηγώντας το 1-1 σε μια σειρά τελικών που είναι φανερό ότι θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των οπαδών και των δύο ομάδων... Κάτι που φάνηκε και από την ευκολία με την οποία ο εξάστερος, με μικρά ξεσπάσματα στην απόδοσή του κατόρθωνε να εξανεμίζει τη διαφορά που έχτιζε ο Ολυμπιακός, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Πράσινο το πρώτο


Με τον Αντιτς να μπαίνει... φορτσάτος στο ματς, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 5-2, με τον Σκοπιανό να πετυχαίνει όλους τους πόντους των ερυθρολεύκων. Ο Διαμαντίδης, ωστόσο, με το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι έφερε το ματς στα στην ισοπαλία και έδωσε το έναυσμα στον Παναθηναϊκό για να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, καθώς με ένα σερί 6-0 και ενώ είχε μεσολαβήσει το καλάθι του Ντόρσεϊ, οι πράσινοι βρέθηκαν στο από το 7-5 στο 7-11. Το ντέρμπι μόλις είχε ξεκινήσει και έτσι ακριβώς εξελίχθηκε. Ως ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 11-11 και τον Ιβκοβιτς να δέχεται στο σημείο εκείνο τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, ζητώντας φάουλ του Περπέρογλου στον Παπανικολάου.

Η συνέχεια της πρώτης περιόδου είχε σταθερά τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, αφού κατόρθωσε να χτίσει διαφορά πέντε πόντων στο 11-16 με δύο βολές του Γιασικεβίτσιους και ένα τρίποντο του Περπέρογλου και έξι πόντων στο 14-20 (μεσολάβησε ένα τρίποντο του Σπανούλη), για να κλείσει τελικά το πρώτο δεκάλεπτο με τον Σλούκα να μειώσει στο 15-20.

Φωτιά στα... κόκκινα

Η δεύτερη περίοδος είχε άρωμα... Πόλης, καθώς ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να πιάσει ρυθμό και να εκμεταλλευτεί τα πολλά και σοβαρά λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ιβκοβιτς είδε τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να παίρνουν πάνω τους το επιθετικό παιχνίδι και μάλιστα με αξιοθαύμαστη επιτυχία.

Ετσι, το 15-20 έγινε 30-25 για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 15-5, 4.30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ομως το πράσινο... μπλακ άουτ δεν είχε τελειωμό, αφού για τον Παναθηναϊκό δεν έβγαινε τίποτα στην επίθεση, την ώρα που ο Πρίντεζης χτυπούσε σαν "πολυβόλο" κλείνοντας με 12 πόντους τη δεύτερη περίοδο και οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη εντυπωσιακό σερί, με άξιο συμπαραστάση που και εκείνος σκοράροντας πέντε πόντους στη δεύτερη περίοδο συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε το ημίχρονο να κλείσει με τον πρωταθλητή Ευρώπης να προηγείται με 41-33, ανεβάζοντας το σκορ της διαφοράς στο 31-13.

 

Διαγωνισμός νευρικότητας

Ο Ολυμπιακός ανέβασε με το... καλημέρα στην τρίτη περίοδο τη διαφορά στους δέκα πόντους (43-33) με το δίποντο του Κέσελ, για να μειώσει ο Παναθηναϊκός με μια βολή του Σάτο και ένα δίποντο του Καλάθη σε 43-36. Ομως... Ακολούθησε ένα σερί κακών επιθέσεων των πρασίνων και μάλιστα με airball από τους Καλάθη και Μπατίστ, γεγονός που έδωσε επιπλέον αέρα στον Ολυμπιακό και με μια βολή του Ντόρσεϊ και τρεις ακόμα πόντους από τον Αντιτς, η διαφορά για τον Ολυμπιακό έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της, αυτό των 11 πόντων (47-36).

Ενδεικτικό της κάκιστης ψυχολογίας των παικτών του Παναθηναϊκού, το γεγονός ότι συνέχισαν τα λάθη, αλλά και απ' την άλλη πλευρά δεν ήταν καλύτερη η εικόνα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι 4 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός είχε 13 λάθη και ο Παναθηναϊκός 12.

Ομως η κυριαρχία των ερυθρολεύκων στα ριμπάουντ (25-15) ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, όμως στο δείκτη των τριπόντων με 5 στα 14 για τον Ολυμπιακό και μόλις 2 στα 10 για τους πράσινους.

Ξύπνησε το θηρίο...

Ολα αυτά μέχρι το χρονόμετρο να δείξει 4 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αφού κάπου εκεί το πράσινο "θηρίο" άρχισε να ξυπνάει και με ένα εντυπωσιακό σερί 9-0 από τέσσερις πόντους του Βουγιούκα, δύο του Σάρας και τρίποντο του Διαμαντίδη το 49-38 έγινε 49-47, το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, όμως οι ερυθρόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πάλι με Πρίντεζη και Παπανικολάου (δύο πόντους ο πρώτος, πέντε ο δεύτερος) κράτησαν ζωντανό τον Ολυμπιακό και μπροστά στο σκορ με 58-52 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Και τους πράσινους να έχουν λόγο να φωνάζουν για μια κακή απόφαση των διαιτητών οι οποίοι 2.10 πριν το φινάλε δεν καταλόγισαν βήματα στον Πρίντεζη.

Ηταν πάντως γεγονός, πως χρειάστηκε τρία λεπτά ο Παναθηναϊκός, τρία λεπτά στα οποία έπαιξε ως Παναθηναϊκός, για να εξανεμίσει τη διαφορά των πρωταθλητών Ευρώπης. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να το κρατήσουμε και για τη συνέχεια της σειράς των τελικών...

Επιχείρηση: όλα για όλα!

Με το παιχνίδι να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, κόκκινοι και πράσινοι ρίχτηκαν στη μάχη της τελευταίας περιόδου με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο 58-55 από μια βολή του Περπέρογλου και ένα δίποντο του Μπατίστ, για να απαντήσει με δύο εύστοχες βολές και ένα δίποντο ο Παπανικολάου για να δώσει αέρα 7 πόντων στον Ολυμπιακό 62-55.

Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Παναθηναϊκό να φτάνει με δύο βολές του Καλάθη και καλάθι του Βουγιούκα στο 64-59 (μεσολάβησε ένα καλάθι του Χάινς), τον Πρίντεζη να ανεβάζει στο 66-59 και τον Βουγιούκα ξανά δυνατό κάτω απ' το ερυθρόλευκο καλάθι να μειώνει σε 66-61. Ο Γκετσεβίτσιους ανέλαβε να εκτελέσει τους πράσινους στο φινάλε με δύο διαδοχικά και εύστοχα τρίποντα οδηγώντας ξανά τη διαφορά στους 11 πόντους 72-61, για να μειώσει ο Διαμαντίδης στους εννέα, την ώρα που το ματς έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του Ολυμπιακού, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο από ένα ακόμα καλάθι του Παπανικολάου, ο οποίος έγραψε το 74-63, δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς των ερυθρολεύκων να τον αποθεώσουν για την εξαιρετική του εμφάνιση. 

onsports.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ