2012-05-20 22:11:43
Φωτογραφία για ΝΤ. ΚΑΜΕΡΟΝ: ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Η ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα βρουν λύση τόνισε ο Μάριο Μόντι

Οι Έλληνες έχουν να κάνουν μια επιλογή στις επερχόμενες εκλογές: να μείνουν στο ευρώ ή να φύγουν, και η Ευρωζώνη θα πρέπει να έχει σοβαρά σχέδια έκτακτης ανάγκης και για τα δύο ενδεχόμενα, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον την Κυριακή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, φθάνοντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Τώρα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες. Υπάρχει μια επιλογή: Μπορείτε είτε να ψηφίσετε για να μείνετε στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει, αλλιώς αν ψηφίσετε διαφορετικά, ψηφίζετε για να φύγετε από το ευρώ».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισήμανε: «Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης και για τα δύο ενδεχόμενα, πραγματικά ξεκάθαρα σχέδια για να παραμείνουν οι οικονομίες μας ασφαλείς και σταθερές και εγώ θα κάνω τα πάντα στη Βρετανία για να εξασφαλίσω ότι θα είμαστε κι εμείς σε αυτό το πλαίσιο».


Ο Κάμερον απέρριψε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες της G8 ήταν αποτυχία, λέγοντας ότι «βοήθησαν για να αποκρυσταλλώσουν τη σκέψη τους οι ηγετών των παγκόσμιων οικονομιών και να αποκρυσταλλώσουν ειδικότερα τις σκέψεις τους για τα μέλη της Ευρωζώνης».

Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα βρουν λύση τόνισε ο Μάριο Μόντι

Την πεποίθηση ότι «η ΕΚΤ, η ΕΕ και οι ελληνικές αρχές θα βρουν μια λύση», ώστε η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Νομίζω πως οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ», ωστόσο «δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν ό,τι πρέπει για να παραμείνουν στο ευρώ».

Ο Μάριο Μόντι συνέχισε, λέγοντας: «Αλλά νομίζω πως καθώς προχωράμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το αίσθημα στην Ελλάδα -που είναι κρίσιμο για τη χώρα και νομίζω επίσης και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα για τη χώρα- να παραμείνει στο ευρώ, θα κατακτήσει τα πνεύματα και τα πολιτικά προγράμματα».

«Νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές αρχές, ή ό,τι απομένει απ' αυτές στη διαδικασία που οδηγεί στις εκλογές, θα βρουν μια λύση», υπογράμμισε ο κ. Μόντι.

Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό, «δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ που η Ευρώπη χτυπά σ' έναν τοίχο και ξαφνικά, όλα τα πνεύματα εγείρονται, η πολιτική βούληση συγκλίνει, και βρίσκεται η λύση. Όμως είναι μια κατάσταση κρίσιμη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρώτος με… σπρώξιμο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρώτος με… σπρώξιμο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ