2012-05-19 11:26:20
Φωτογραφία για Χωρίς προνοιακό επίδομα 200.000 ΑμεΑ για 3 μήνες!
Μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, και αν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια, προβλέπεται να πάρουν το προνοιακό τους επίδομα για το δίμηνο Μαρτίου -  Απριλίου οι 200.000 δικαιούχοι, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΣΑμεΑ (Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία)...

Με επείγουσα επιστολή της μάλιστα προς το νέο υπουργό Εσωτερικών, Αντ. Μανιτάκη, η ΕΣΑμεΑ αξιώνει να καταβληθούν εντός του τρέχοντος μήνα τα προνοιακά επιδόματα αναφέροντας ότι «δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο, δηλαδή την επιβίωση των οικονομικά πιο αδύναμων πολιτών της χώρας» !

Για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου 2012 στις 200.000 δικαιούχους ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι... φρόντισε o απερχόμενος υφυπουργός Πρόνοιας, Μ. Μπόλαρης.

Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου, με το πρόβλημα που προέκυψε σε 23 δήμους (που δεν μπορούσαν να εντάξουν στο σύστημά τους τα δεδομένα από την πρόσφατη απογραφή) να επιλύεται ήδη με τη βοήθεια ειδικών υπαλλήλων που εστάλησαν στους δήμους
. Αυτοί θα εκπαιδεύσουν τους χειριστές των συστημάτων ώστε να αφαιρεθούν από τις ηλεκτρονικές λίστες οι 40.000 πρώην δικαιούχοι που δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή, αλλά και να πληρώνονται στο εξής κανονικά όσοι δικαιούνται κάποιο προνοιακό επίδομα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου στον καθηγητή, Κ. Κίττα, που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, εκτός από τους πρώην δικαιούχους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν και ως εκ τούτου «κόπηκαν» από το σύστημα, υπάρχει περιθώριο να αφαιρεθούν στο μέλλον επιπλέον 40.000 άτομα τα οποία παίρνουν προνοιακό επίδομα χωρίς να δικαιούνται. Η αξιολόγησή τους θα γίνει από τις ειδικές επιτροπές που θα εξετάσουν ξεχωριστά κάθε περίπτωση. Στο μεταξύ, την έκδοση εγκυκλίου για τη γνωστοποίηση της νομιμότητας του νέου Κανονισμού Προσδιορισμού Βαθμού Αναπηρίας ζητεί η ΕΣΑμεΑ από το νέο υπουργό Εργασίας, Αν. Ρουπακιώτη. Σε επιστολή της η Συνομοσπονδία τονίζει ότι « οι γνωματεύσεις αναπηρίας που εκδίδονται από τις 4- 5 - 2012 θα πρέπει να συνάδουν με τα ποσοστά που καθορίζονται στο νέο Κανονισμού Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας.

Προστασία εξεταζομένων

Η αποστολή εγκυκλίου για τη γνωστοποίηση της νομιμότητας του νέου ΚΕΒΑ καθίσταται απαραίτητη ώστε να προστατευτούν οι εξεταζόμενοι από τυχόν πρόσθετη ταλαιπωρία σε περίπτωση που το αποδιδόμενο ποσοστό αναπηρίας αποκλίνει από το ποσοστό αναπηρίας που καθορίζεται με τον ισχύοντα νέο πίνακα. Μάλιστα, η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι οι γιατροί των Υγειονομικών Επιτροπών που αξιολογούν τα ΑμεΑ δεν έχουν γνώση για την έκδοση του νέου Κανονισμού Προσδιορισμού Βαθμού Αναπηρίας.
(E.T)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ