2012-05-17 21:06:45
Φωτογραφία για Μαγειρεμένο γκάλοπ της Marc για τον Alpha!
Εδώ δε μιλάμε για απλό μαγείρεμα... Οι τύποι της marc μπορούν επάξια να κερδίσουν τον χρυσό σκούφο!!! Και πριν, κάποιοι από εσάς, σπεύσετε να κατηγορήσετε το planet-greece για άκρατο λαϊκισμό, διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου Πρωτιά στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 17 Μαίου. Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με 23,1% και ακολουθεί με διαφορά δύο μονάδων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 13,2%. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 7,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά των κομμάτων που στις εκλογές της 6ης Μαίου έδιναν τη μάχη για είσοδο στη βουλή, όπως του ΛΑ.ΟΣ., της ΔΗ.ΣΥ. και των Οικολόγων Πράσινων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,7%.

Με βάση την πρόθεση ψήφου, η κατανομή εδρών σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, διαμορφώνεται ως εξής:


Την ίδια στιγμή, στην εκτίμηση ψήφου (αφαιρούνται τα ποσοστά του λευκού/άκυρου και το ποσοστό της αδιευκρίνιστής ψήφου) η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1% και δεύτερος είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 23,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.

Κατάρρευση παρουσιάζουν στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των μικρών κομμάτων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση των ποσοστών των κομμάτων σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 6ης Μαίου, αλλά και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA, αποτυπώνοντας έτσι την απήχηση που είχε στους ψηφοφόρους η στάση κάθε πολιτικής δύναμης μετά τις εκλογές.

Συνεχή ανοδική τάση λοιπόν εμφανίζει η ΝΔ, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εμφανίζει αύξηση στα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές, όμως σημειώνει πτώση 4 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της marc που έγινε τρεις ημέρες μετά τις εκλογές.

Μικρή άνοδος παρατηρείται στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜ.ΑΡ σε σύγκριση με τα ποσοστά τους στις εκλογές.  Ενώ, σημαντική είναι η πτώση στα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, με τα ποσοστά των τριών κομμάτων αυτών να μειώνονται σταδιακά σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων άλλων κομμάτων προς τη ΝΔ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έτσι, η ΝΔ παρουσιάζει υψηλή συνοχή στο 85%, με τις μεγαλύτερες διαρροές να σημειώνονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (16,7%), και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων 21,8%. Σημειώνεται ότι σε αυτό το ποσοστό εντάσσονται οι ψηφοφόροι του ΛΑ.ΟΣ., της ΔΗ.ΣΥ. και της Δράση, γεγονός που εξηγείται λόγω των τελευταίων διεργασιών που πραγματοποιούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος παρουσιάζει συνοχή  76,2%, με τις μεγαλύτερες διαρροές από το ΚΚΕ (31,9%) και  τη Δημοκρατική Αριστερά (14,5%).

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 51,6% των πολιτών πιστεύει ότι οι νέες εκλογές θα οδηγήσουν σε συνεργασία και το 32,2% θεωρεί ότι θα οδηγήσουν και πάλι σε αδιέξοδο. Μόλις το 10,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα δώσουν αυτοδυναμία.

Παράλληλα, το 41,8% των ερωτηθέντων προτιμά οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας, το 28,7% επιλέγει κυβέρνηση αριστεράς με βασικό πόλο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το 23,4% κυβέρνηση κεντροδεξιάς με βασικό πόλο τη ΝΔ.

Το... μεγάλο μαγείρεμα...

Αν, λοιπόν, τα παραπάνω ποσοστά σας εντυπωσίασαν ή όχι, ας δούμε τι έλεγε η ίδια η εταιρεία, η Marc, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές:

 ΝΔ: 21,9%,

ΠΑΣΟΚ: 17,8%,

ΣΥΡΙΖΑ: 11%,

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,4%,

ΚΚΕ: 9,2%,

Δημοκρατική Αριστερά: 8,8%,

Χρυσή Αυγή: 5,2%,

ΛΑΟΣ: 4,2%,

Οικολόγοι Πράσινοι: 3,2%,

Δημοκρατική Συμμαχία: 3%

Είδατε να έχει πέσει πουθενά μέσα στις εκλογές της 6ης Μαΐου; 

*planet-greece, με πληροφορίες από enikos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ