2012-05-14 18:30:27
Φωτογραφία για «Με τον Παπανδρέου συζητήσαμε σοβαρά την επιστροφή στη δραχμή»
Στην απόκαλυψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξέταζε σοβαρά την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, προχώρησε σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού. Μιλώντας στο Sky News ο καθηγητής οικονομικών του Harvald Richard Parker και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε σιερευνήσει την έξοδο από το ευρώ, ήδη από την αρχή της κρίσης Η Ελλάδα είχε εξετάσει “πολύ σοβαρά” την έξοδο από το ευρώ, δήλωσε στο Sky News ο καθηγητής οικονομικών του Harvald Richard Parker, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Ειλικρινά συζητήσαμε τα πάντα. Όλες οι εναλλακτικές βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι. Το ερώτημα για το αν πρέπει να υπάρξει έξοδος από το ευρώ εξετάστηκε σοβαρά» δήλωσε στο Sky News ο σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού κατά την περίοδο 2010 – 2011.

Ωστόσο, ο καθηγητής Parker δήλωσε ότι οι δύο κυρίαρχες βιομηχανίες της χώρας - τουρισμός και τη ναυτιλία - δεν θα ανταποκρινόταν στην υποτίμηση.

Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε σε μια σειρά από οικονομολόγους που ξέρουν από τέτοια επεισόδια - συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής- και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ωφελούσε την Ελλάδα.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ