2012-05-08 22:45:11
Φωτογραφία για Η πολιτική και η θρησκεία μπορεί να φανούν πιο επικίνδυνες για την υγεία του υπολογιστή απ’ ότι η… πορνογραφία!
 

Η πολιτική και η θρησκεία μπορεί να φανούν πιο επικίνδυνες για την υγεία του υπολογιστή απ’ ότι η… πορνογραφία! Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία Symantec καθώς στην τελευταία αναφορά της για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (Internet Security Threat Report) επισημαίνει ότι τα sites με θέματα πολιτικής και θρησκείας είναι πιο επικίνδυνα απ΄ ότι τα πορνογραφικά!

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι σελίδες που φιλοξενούν πορνογραφικό περιεχόμενο δεν είναι ούτε στην πρώτη πεντάδα των πιο «μολυσμένων» ιστοτόπων.

Σύμφωνα με τη Symantec, στα θρησκευτικού περιεχομένου sites ελλοχεύουν κατά μέσο όρο τρεις φορές περισσότερες απειλές απ’ ότι σε αυτά που φιλοξενούν ροζ βίντεο.

Η εταιρεία εξηγεί το φαινομενικά παράδοξο αυτό φαινόμενο με την αιτιολογία ότι επειδή οι ιδιοκτήτες ροζ sites κερδίζουν περισσότερα έσοδα από τις υπηρεσίες που προσφέρουν, έχουν συμφέρον να διατηρούν ικανοποιημένους τους επισκέπτες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν πιο ασφαλή τα sites με θρησκευτικό περιεχόμενο, αποτελούν ιδανικό στόχο για όσους επιθυμούν να πλήξουν τους επισκέπτες με κακόβουλο λογισμικό.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ