2012-05-03 16:38:52
Φωτογραφία για Φόβοι για επίθεση των «Anonymous» το βράδυ των εκλογών
 Συσκέψεις για να θωρακισθεί το σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων,έπειτα και από την σημερινή αποκάλυψη (δείτε εδώ)πως οι anonymous πως θα χτυπήσουν την ημέρα των εκλογών.

Μαζική επίθεση από τους «Anonymous» στο σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να θωρακίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ εξετάζουν τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που υπάρξουν καίρια "ηλεκτρονικά πλήγματα" στο σύστημα.

Την προσπάθεια προστασίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών παρακολουθεί στενά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «ξέρουμε ότι η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων την ερχόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους "Αnonymous" ώστε να πραγματοποιήσουν το πιο θεαματικό κτύπημά τους μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.


Διαθέτουμε σχετικές πληροφορίες και είναι κάτι που φοβόμαστε πολύ. Το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο για να αποφεύγει επιθέσεις χάκερ μεγάλου βεληνεκούς. Ομως αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τους "Anonymous"».

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Εσωτερικών για ηλεκτρονική επίθεση στο σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα αρχίσει από το Σάββατο, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σύστημα αλληλοενημέρωσης και άμεσης απόκρισης σε περίπτωση που εντοπισθεί κάποιο «ύποπτο» ηλεκτρονικό ίχνος, ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια.

πηγή:tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ