2012-04-29 23:39:05
Φωτογραφία για STOP στη Χρυσή Αυγή σε Βιάννο και Δίστομο!
Με αποφασιστική κινητοποίηση ο λαός της Βιάννου Kρήτης  και του Διστόμου Βοιωτίας  έκλεισε το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ Η Χρυσή Αυγή δεν πέρασε ούτε από τη Βιάννο ούτε από το Δίστομο όπου είχε ανακοινώσει ότι θα πήγαινε το Σάββατο και ξεσηκώθηκε ο λαός της περιοχής.

Η Βιάννος, ο δήμος σύμβολο με το δεύτερο σε αριθμό θυμάτων ολοκαύτωμα σε εθνικό επίπεδο, έδειξε το δρόμο σε όλη τη χώρα!

Μαζί με το Δήμαρχο  Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη στο συντονισμό της κινητοποίησης συμμετείχε και η νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής Δέσποινα Συγγελάκη – από μια οικογένεια με πολλά θύματα των Γερμανών.

Η Δέσποινα είχε πολύ έντονο ρόλο από την πρώτη στιγμή: ενημέρωσε κόμματα και φορείς, κινητοποίησε μαζί με το Δήμαρχο  τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων θείο της Αριστομένη Συγγελάκη και πολίτες, έφτιαξαν  πανό.

Ενημέρωσε τα ΜΜΕ με ανακοίνωση που έστειλαν κατά την εξέλιξη του γεγονότος, ενώ άφησε για τον σκοπό αυτό και τον προγραμματισμένο προεκλογικό της αγώνα – όπως σχεδόν όλοι οι κάτοικοι άλλωστε.


Στο Δίστομο Βοιωτίας, οι Χρυσαυγίτες Στερεάς Ελλάδας είχαν ανακοινώσει στο σάιτ τους  μεσοβδόμαδα ότι το Σάββατο θα πήγαιναν στο Δίστομο πολιτική περιοδεία.

Νεολαίοι  -και όχι μόνο – του Μαρτυρικού Δήμου της Βοιωτίας κινητοποιήθηκαν έβγαλαν ανακοινώσεις και τις τοιχοκόλλησαν, ζήτησαν δε μαζί με δημοτικούς συμβούλους από τον Δήμαρχο – απόστρατο αξιωματικό κ. Πατσαντάρα- να τους δώσει και τα μεγάφωνα να μιλήσουν, όμως δεν το επέτρεψε επικαλούμενος το »πολιτικώς οθρόν».

Η ανταπόκριση όμως του κόσμου που έχουν όλοι νεκρούς από τους Ναζί γερμανούς, όπως και στη Βιάννο, έγινε δυναμικό  μήνυμα που  απέτρεψε τους Χρυσαυγίτες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Την παραμονή μάλιστα είχαν πάει στο Δίστομο και ομάδες νεολαίων από την Λειβαδιά για συμπαράσταση – μοίρασαν προκηρύξεις, έκαναν αφισοκόλληση και ανήρτησαν πανό στην κεντρική πλατεία – την πλατεία που η φωτογραφία της με τους Γερμανούς σφαγείς αμέσως μετά την Σφαγή στις 10 Ιουνίου 1944, έχει κάνει το γύρο όλου του κόσμου και έγινε σύμβολο.

prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ