2012-04-24 19:20:31
Φωτογραφία για Υπόψη της Διακομματικής η θέση της ΝΔ για νέου τύπου ντιμπέιτ
Επικοινωνία με τη ΝΔ είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη, αποδέχτηκε την πρόταση του κόμματος για να υπάρξει μία ουσιαστική συζήτηση στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για το θέμα της τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η Διακομματικής Επιτροπή θα συγκληθεί αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων.

«Η ΝΔ ζήτησε, χθες, την σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των debate, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών.

»Σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης και αποδέχθηκε την πρόταση μας να περιλάβει το θέμα αυτό, στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής.


»Αποκλειστικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών» δήλωσε ο κ.Μιχελάκης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατήγγειλε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς «δεν θέλουν να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να διασταυρώσουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους».

Γι΄ αυτό, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, θα οργανώσουν ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα παράλληλος μονόλογος πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεμαχιών τόνισε:

«Επιτέλους! Τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Και η ευκαιρία που θα δώσουν, είναι να κάνουν 20 debate. Δύο την ημέρα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Θα είναι μία μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Συμμαχία άφησε αιχμές κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αφορμή το ντιμπέιτ.

«Επιχειρούν το "στρίβειν δια του ντιμπέιτ"», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Ζορμπάς χαρακτηρίζοντας τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά «αδιόρθωτους» και σημειώνοντας ότι, «ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο».

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών» πρόσθεσε ο κ. Ζορμπάς.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ