2012-04-23 13:29:51
Φωτογραφία για Διεκόπει η δίκη για την έκρηξη στο Μαρί
 Διεκόπη για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Π. Τσαλικίδη

Για τις 18 Μαΐου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η οποία άρχισε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Η διαδικασία διεκόπη ώστε  να δοθεί χρόνος να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του τέως Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Ως εκ τούτου οι 208 κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον των οκτώ, συνολικά, κατηγορουμένων δεν απαγγέλθηκαν.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας προσάγονται στο εδώλιο πρόσωπα που κατείχαν πολιτειακά αξιώματα, καθώς μεταξύ των οκτώ κατηγορουμένων είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας.


Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Πάμπος Χαραλάμπους, ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) Ανδρέας Λοϊζίδης, ο τέως υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, Σάββας Αργυρού και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης.

Όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και ανθρωποκτονία.

Ο κάθε ένας αντιμετωπίζει συνολικά 26 κατηγορίες με διαφορετικά γεγονότα, τα οποία αναφέρονται στους 13 θανάτους κατά την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων από τη Συρία, που βρίσκονταν στο Μαρί.

πηγή:tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ