2012-04-17 00:34:28
Φωτογραφία για Μειώστε το λογαριασμό του νερού πηγαίνοντας στην... τουαλέτα.
Μειωμένους λογαριασμούς νερού υπόσχεται η νέα εφεύρεση της εταιρείας Sun-Mar Corp Πρόκειται για την τουαλέτα – κομποστοποιητή «Sun-Mar Composting Toilet», ιδανική για τροχόσπιτα και εξοχικά.

Η τουαλέτα – κομποστοποιητής δεν χρειάζεται σωληνώσεις, υδραυλικά, σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο ή σηπτικά συστήματα.

Στην ουσία εξατμίζει τα ούρα και διαλύει τα στερεά απόβλητα χωρίς να χρειάζεται νερό ή να μολύνει τα υπόγεια ύδατα.

Παράλληλα, η πρωτοποριακή τουαλέτα διεξάγει κάποιες οργανικές διεργασίες για τη μετατροπή των αποβλήτων σε ασφαλές λίπασμα για το έδαφος.

Η τουαλέτα – κομποστοποιητής χρησιμοποίει ένα μοναδικό σύστημα για την αποσύνθεση των αποβλήτων με καθαρό και αποδοτικό τρόπο.

Διαθέτει τρείς ξεχωριστούς θαλάμους, όπου επιτελούνται διαφορετικές λειτουργίες με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

Στον ένα θάλαμο χρησιμοποιείται μια νέα τεχνολογία (Bio-drum) που επιταχύνει την αποσύνθεση των περιττωμάτων και του χαρτιού τουαλέτας. Εκτός αυτού, υπάρχει ένα τμήμα όπου εξατμίζονται τα ούρα, ενώ η τουαλέτα διαθέτει και αποσπώμενο συρτάρι όπου καταλήγει το κομπόστ.

Τα απόβλητα πρέπει να εναποτίθενται σε εξωτερικό χώρο, κατά προτίμηση σε κήπο, λίγες φορές τον χρόνο.

Σημειώνεται ότι η τουαλέτα – κομποστοποιητής είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί συνεχώς μέσα από το σύστημα και να περιορίζεται η δυσοσμία.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ