2012-04-11 21:30:05
Φωτογραφία για Επέστρεψε στη φύση ο αργυροπελεκάνος που είχε πέσει σε κώμα από το αλκοόλ
Ένας αργυροπελεκάνος και δύο ροδοπελεκάνοι απελευθερώθηκαν στις 5 Απρίλιου στην Λίμνη Κερκίνη από την ΑΝΙΜΑ και την ΑΛΚΥΟΝΗ, τον... Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων, που εδρεύει στην Πάρο.

Ο νεαρός αργυροπελεκάνος, που γεννήθηκε πέρυσι στο Μεσολόγγι, έφτασε αρχικά στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ για νοσηλεία. Το ίδιο συνέβη και με τον ροδοπελεκάνο, που εστάλη τραυματισμένος πριν από έναν χρόνο στην Αθήνα από τον Έβρο.

Ο δεύτερος ροδοπελεκάνος, που γύρισε και αυτός στο φυσικό του περιβάλλον, θήτευσε ως «μασκότ» για 3 χρόνια στην Γεωργιούπολη Χανίων. Το zoosos.gr είχε κάνει εκτενή αναφορά τον περασμένο Αύγουστο στα όσα τράβηξε αυτό το πλάσμα, αφού κάποιοι το πότισαν με αλκοόλ με αποτέλεσα να πέσει σε κώμα!

Τότε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» είχε φροντίσει να μεταφερθεί το ζώο στην Πάρο, για να σωθεί. Και τα τρία πουλιά φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Περίθαλψης της ΑΛΚΥΟΝΗΣ στην Πάρο για πολλούς μήνες, μέχρι να μπορούν να μπουν σε διαδικασία επανένταξης.

Τα πουλιά έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πτήση της Aegean Airlines, που προσέφερε δωρεάν τη μεταφορά και με τη βοήθεια του προσωπικού της Swissport. Εκεί τα παρέλαβαν οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης και το ίδιο απόγευμα κολύμπησαν ελεύθερα στα νερά της πιο φιλικής για πελεκάνους λίμνης της Ελλάδας...zoosos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Sexy Fail!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Sexy Fail!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ