2013-09-19 11:12:07
Φωτογραφία για Χρυσή Αυγή ή παρακράτος; Ποιοι μας οδηγούν σε εμφύλιο;
του Στρατή Μαζίδη

Πριν λίγες ημέρες αναρωτιόμουν αν τα γεγονότα στο Πέραμα θα ήταν το πέρασμα στην επόμενη φάση. Δε χρειάστηκε να περιμένω πολύ. Ένας νέος άνθρωπος μαχαιρώθηκε στην ψύχρα. Και τα ερωτηματικά πολλά, όπως... το γιατί δεν επενέβη η ΕΛΑΣ στο συμβάν σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες.

Ο 45χρονος μαχαιροβγάλτης συνελήφθη, δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής και αυτό ήταν η άρση της καρό σημαίας για να αρχίσει το αντιφασιστικό ράλλυ.

Ελάχιστα άρθρα διάβασα τα οποία κράτησαν μια πισινή εκφράζοντας γενικότερους προβληματισμούς.

Η Χρυσή Αυγή σαφέστατα έχει βαρύ και ένοχο παρελθόν ενώ όπως φαίνεται έχει λειάνει αρκετές θέσεις όπως πχ σκληρός ρόκερ που θύμιζε το σατανά να σταυροκοπιέται στο όνομα της Παναγίας. Είναι το μαύρο πρόβατο και ο βολικός – λογικός ένοχος σε κάθε έγκλημα.

Προσωπικά το μόνο που ξέρω είναι ότι σε ένα καυτό απεργιακό Σεπτέμβριο με τους δάσκαλους στο δρόμο και το σύστημα Υγείας σε διάλυση, έρχονται κάποια επεισόδια μαζί με ένα φόνο που κουμπώνουν άψογα στα γεγονότα
. Επίσης βοηθούν πολύ στο φρενάρισμα; ψαλίδισμα; ενός κόμματος σε σταθερή δημοσκοπική άνοδο. Θα πρέπει να είσαι ή πολύ ηλίθιος για να βγάλεις τα μάτια σου μόνος σου τόσο γιατί είσαι σε άνοδο όσο και γιατί η συγκυρία φθείρει ένα κόμμα τη θέση του οποίου στο δίπολο αποσκοπείς να κατακτήσεις ή πολύ περήφανος ή μέρος του παρακράτους.

Τι τελικά ισχύει;

Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αβίαστα. Χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση ενώ τα γεγονότα τρέχουν και μας ξεπερνούν.

Επεισόδια με ξύλο στο Πέραμα, μια δολοφονία στο Κερατσίνι, νέα επεισόδια σήμερα στα γραφεία της Χ.Α. στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, γρονθοκόπημα του Πάνου Καμμένου στο Κερατσίνι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο συμπολίτης μας.

Μας χωρίζουν σε δεξιούς κι αριστερούς. Τοποθετούν συρματοπλέγματα ανάμεσά μας. Μας οδηγούν σε αναταραχές και εμφύλιο. Δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή μπροστά στο σχέδιό τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, κουβαλά πληγές, είναι έτοιμη να εκραγεί και θέλουν να το εκμεταλλευθούν.

Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια είτε από ανοησία είτε από σχέδιο και η ελληνική κυβέρνηση ως συνήθως παρακολουθεί αντί να προλαμβάνει τις εξελίξεις τα τελευταία 20 χρόνια. Στο κόλπο κι αυτή;
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ