2013-09-12 20:44:03
Φωτογραφία για Νέος εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων για το Δήμο Κιλελέρ
Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα έργο που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων για το Δήμο Κιλελέρ. Συγκεκριμένα μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, προχωράει για υπογραφή σύμβασης μέρος του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια εξοπλισμού Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ΑμεΑ Δήμου Κιλελέρ», προϋπολογισμού 200.669,58 ευρώ (με ΦΠΑ)

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει την παροχή ειδικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ισότιμη κοινωνική εξέλιξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με νοητική υστέρηση.

Η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού βοηθά τα Τμήματα αυτά να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο, που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα».


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας δήλωσε: «Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για τη θετικότατη εξέλιξη της χρηματοδότησης για την προμήθεια του εξοπλισμού στο Ειδικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ. Η ευαισθησία μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι δεδομένη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η οικονομική κρίση και οι πρωτοφανείς περικοπές δαπανών από την ελληνική πολιτεία προς την Αυτοδιοίκηση, να μην επηρεάσουν, τη λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων.

Στην εποχή που ζούμε, η έμπρακτη αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο είναι ύψιστο καθήκον όλων μας, όπως και η διασφάλιση των αναγκαίων εχεγγύων προκειμένου τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, αποτελώντας ένα δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

Κύριος του έργου ο Δήμος Κιλελέρ και φορέας υλοποίησης το Τμήμα Τεχνικών Έργων Δήμου Κιλελέρ, για τρεις (3) ομάδες ειδών προμήθειας. Ειδικότερα, αυτές είναι :

1) Σύμβαση 1 :Υπολογιστές-Μηχανές Γραφείου/Συσκευές Ήχου και Εικόνας/Διαδραστικοί Πίνακες, με ποσό προς υπογραφή Σύμβασης 20.602,50 ευρώ,

2) Σύμβαση 2 : Έπιπλα, με ποσό προς υπογραφή Σύμβασης 21.496,66 ευρώ και

3) Σύμβαση 3 : Ειδικός Εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα, με ποσό προς υπογραφή Σύμβασης 77.551,50 ευρώ

Το υπολειπόμενο τμήμα της προμήθειας του ειδικού εξοπλισμού βρίσκεται σε διαδικασία επανα-δημοπράτησης και ο νέος διαγωνισμός αναμένεται σύντομα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με την παρούσα πράξη εξοπλίζεται η σχολική μονάδα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Δήμου Κιλελέρ με παιδαγωγικό υλικό και ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για τη σωστή λειτουργία του και τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα οι συγκεκριμένες συμβάσεις περιλαμβάνουν :

- Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας

- Διαδραστικούς Πίνακες

- Έπιπλα και – Ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα

Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής των σχετικών Συμβάσεων για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ