2013-09-10 22:02:04
Φωτογραφία για Βήμα στη Νανοτεχνολογία δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Στα επιτεύγματα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ στα 22 χρόνια λειτουργίας του, αλλά και στην ανάγκη πλέον να εισαχθεί η έννοια της Νανοτεχνολογίας στη Μέση Εκπαίδευση ακόμη και στο Δημοτικό Σχολείο, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας της Κεντρικής Μακεδονίας Τζελίνα Μακραντωνάκη, η οποία εξήγησε ότι «αυτή η παρουσίαση αποτελεί μία ακόμη αφορμή για να γνωρίσει το κοινό της πόλης την καινοτομία που παράγεται στην περιοχή μας».

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ , στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο καθηγητής Σ Λογοθετίδης έκανε λόγο για τον «τζίρο των προϊόντων νανοτεχνολογίας που σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζει ήδη το 1 τρις δολλάρια και αναμένεται να τετραπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Ήδη έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο 120.000 επιχειρήσεις νανοτεχνολογικών προϊόντων, ενώ μόνο στο 2013 δημιουργήθηκαν 30.000 τέτοιες νέες επιχειρήσεις».

Στη Θεσσαλονίκη, σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν δύο τέτοιες πιλοτικές μονάδες παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών που θα είναι οι μοναδικές στο είδος τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ