2013-08-31 11:37:35
Φωτογραφία για Στον έλεγχο του ΣΔOΕ Τσαλίκης, Χατζηγιάννης, Παντελίδης
Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει τα συμβόλαια πολύ γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται τις επόμενες ημέρες να περάσουν μια βόλτα από τα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα ποσά που εισέπραξαν από τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις.

Στελέχη της Δίωξης, εξηγούν ότι από τις καλοκαιρινές εξορμήσεις των ελεγκτών βγήκαν λαβράκια καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολύ γνωστά ονόματα της πίστας είχαν υπογράψει συμβόλαια στα οποία αναγράφονταν διαφορετικά ποσά -πολύ μικρότερα- από αυτά που εισέπραξαν πραγματικά.

«Οι καλοκαιρινοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης απέδωσαν καρπούς. Διαπιστώσαμε ότι πολλοί καλλιτέχνες είτε δεν είχαν καταθέσει τα συμβόλαιά τους στις αρμόδιες ΔΟΥ, είτε τα είχαν καταθέσει αλλά είχαν δηλώσει πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που πήραν για την εμφάνισή τους» επισημαίνουν.


Στο «μικροσκόπιο» ο Τσαλίκης

Μια από τις περιπτώσεις που προξένησε εντύπωση στους «ράμπο» της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών ήταν αυτή του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Τσαλίκη, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι για μια εμφάνιση που θα πραγματοποιούσε σε μαγαζί της Ξάνθης παραμονή του Δεκαπενταύγουστου είχε υπογράψει συμβόλαιο αξίας μόλις 500 ευρώ!

Πέρα όμως από την πολύ χαμηλή αμοιβή (δεδομένης της αναγνωσιμότητας του καλλιτέχνη), οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το συμβόλαιο δεν είχε κατατεθεί, όπως θα έπρεπε, στην αρμόδια ΔΟΥ και δεν υπήρχε και σχετικό παραστατικό αν και ο επιχειρηματίας φέρεται να δήλωσε πως το κατέβαλε.

Ο έλεγχος έγινε πολύ αργά τα ξημερώματα, και ο τραγουδιστής είχε αποχωρήσει από το κέντρο διασκέδασης. Οι ελεγκτές τον αναζήτησαν στο ξενοδοχείο του και τον περίμεναν αρκετές ώρες μέχρι να κατέβει και να τους προσκομίσει τα παραστατικά.

Έλεγχος σε βάθος 5ετίας

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, ανέφεραν ότι μετά το παραπάνω περιστατικό, η κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ έδωσε εντολή να ελεγχθεί διεξοδικώς όλη η περιουσιακή κατάσταση του τραγουδιστή και μάλιστα σε βάθος πενταετίας.

«Έχει δοθεί εντολή να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε όλη την περιουσιακή του κατάσταση. Σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ελέγχουν και τον Χατζηγιάννη

Τελείως διαφορετικό ήταν απ’ την άλλη το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης για μια εμφάνιση που πραγματοποίησε το καλοκαίρι στη Ρόδο.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό με την αμοιβή του καλλιτέχνη, αξίας 10.000 ευρώ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, καθ’ όλα νόμιμο, ωστόσο, πολίτες κατήγγειλαν ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης αντί για θεωρημένα εισιτήρια στην είσοδο, έδιναν αυτόγραφα του τραγουδιστή.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ κάλεσαν εγγράφως τον πολιτιστικό σύλλογο που διοργάνωσε την εκδήλωση να παραδώσει όλο τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει γίνει φοροδιαφυγή. Στελέχη της δίωξης ανέφεραν στο zougla.gr ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο τραγουδιστής που δεν εμφανίστηκε Ένα φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ήταν ότι πολλοί καλλιτέχνες που είχαν προγραμματίσει εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είτε ακύρωναν την εμφάνισή τους τελευταία στιγμή, είτε -απροειδοποίητα- δεν εμφανίζονταν επί σκηνής.

Πηγές του Υπ. Οικονομικών κάνουν λόγο για κινήσεις πανικού, ένεκα των ελέγχων που είχε προαναγγείλει το ΣΔΟΕ. Μάλιστα αναφέρονται συγκεκριμένα στη συναυλία στην οποία θα εμφανίζονταν δύο πολλοί γνωστοί τραγουδιστές (Πάολα και Παντελίδης).

«Διεξάγεται έρευνα για πολλούς καλλιτέχνες, όχι μόνο τραγουδιστές, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι φοροδιαφεύγουν και κρύβουν εισοδήματα. Πολλοί από αυτούς θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για πολύ γνωστά ονόματα του χώρου» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ