2013-08-26 14:48:05
Φωτογραφία για Daily Mail: Πτήσεις με ευρώ προς την Ελλάδα
Σε μια άκρως εντυπωσιακή αποκάλυψη προέβη την Κυριακή η Daily Mail. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τίτλο «Οι μυστικές πτήσεις των αεροσκαφών που ήταν γεμάτα με μετρητά και έσωσαν το ευρώ Όταν η Ελλάδα κάηκε και οι τράπεζές της έλιωσαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα και απειλούσε να διακόψει την οικονομική στήριξη στη χώρα... αλλά μυστικά την πλημμύρισε με 10 δισ. ευρώ», αποκαλύπτεται μία ολόκληρη επιχείρηση που έστησαν και εφάρμοσαν οι διεθνείς δανειστές.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ «πέταξαν» σε Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να σώσουν το ευρώ. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η χώρα μας έστειλε μέχρι και στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ιταλία, ώστε να λάβει «φρέσκα» τραπεζογραμμάτια.

Γράφει η Daily Mail: Ένας συνηθισμένος παρατηρητής δεν θα έδινε ιδιαίτερη σημασία στις πτήσεις κάργκο προς την Ελλάδα. Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη, γιγαντιαία Boeing, είχαν το διακριτικό σήμα της Maersk. Ακόμη όμως κι αν κάποιος έμπαινε στη διαδικασία να παρατηρήσει καλύτερα, σίγουρα δεν θα μπορούσε να καταλάβει το σκοπό αυτών των πτήσεων.


Γιατί οι πτήσεις στην Αθήνα και τη Λάρνακα, που ξεκίνησαν το 2011, δεν ήταν «μυστικές». Η αποστολή τους δεν ήταν ούτε να σώσουν ζωές ούτε να προστατεύσουν την εύθραυστη δημοκρατική ελευθερία, όπως συνέβη στη μεταπολεμική Γερμανία. Η αποστολή τους ήταν να προστατεύσουν και να παρατείνουν το οικονομικό πείραμα ενός πολυεθνικού νομίσματος. Δισεκατομμύρια, σε «φρεσκοκομμένα» χαρτονομίσματα έκαναν ένα τεράστιο ταξίδι προκειμένου να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, την Ελλάδα, που πάλευε να σταθεί στα πόδια της.

Ρευστό «τέλος»

Όλοι γνώριζαν πως τα μετρητά είχαν αρχίσει να στερεύουν στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2011, η υπομονή της τρόικας, που ήλεγχε τη χώρα, στέρεψε. Και ξεκαθάρισε πως δεν θα εκταμίευσε την τελευταία δόση των 110 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί τον Μάιο του 2010. Αυτά τα 12 δισ. Ευρώ, ήταν χρήματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις.

Αυτό που οι περισσότεροι όμως δεν γνώριζαν ήταν ότι η Ελλάδα όντως ξέμενε από μετρητά, στην κυριολεξία. Κι έτσι, καταστρώθηκε ένα μυστικό σχέδιο. «Μιλάμε για τον Ιούνιο του 2011», λέει ανώτατος αξιωματούχος. «Οι Έλληνες έπαιρναν περίπου ένα με δύο δισ. ευρώ την ημέρα από το τραπεζικό σύστημα. Η Ελλάδα έπρεπε να στείλει στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ιταλία προκειμένου να πάρει χαρτονομίσματα. Έφτασε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Εως τον Ιούνιο του 2012 η απαίτηση για χαρτονομίσματα στην Ελλάδα σχεδόν τριπλασιάστηκε και εν μέσω εκλογικής αναταραχής, οι μυστικές αποστολές που ξεκίνησαν το 2011 κρίθηκαν ξανά αναγκαίες. Ενώ δημόσια απειλούσε την Ελλάδα, μυστικά η Τρόικα έστελνε στρατιωτικά και εμπορικά αεροπλάνα για να τους προμηθεύσει με δισεκατομμύρια ευρώ σε κάθε πτήση. Στόχος δεν ήταν να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά να προστατευθεί το ίδιο το ευρώ.

Η αερογέφυρα ήταν μόλις το πρώτο στάδιο της εν λόγω αποστολής. Εκατοντάδες δρομολόγια, με φορτηγά ή πλοία διοχέτευαν τα νέα χαρτονομίσματα στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και στα νησιά, από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα και από την Κρήτη στην Κομοτηνή.

Το προσωπικό εργαζόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα θα είχαν αρκετά χαρτονομίσματα ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Απίστευτο πώς, η συγκεκριμένη επιχείρηση συνεχίστηκε χωρίς ποτέ κανείς να το προσέξει.

Η... νομισματική επανάσταση

Αυτό που αφορούσε τους απλούς πολίτες της Ελλάδας, το να έχουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης λεφτά, συνέβαινε χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, κάτω από τη μύτη τους, γινόταν μια νομισματική επανάσταση.

Η αξία των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα διπλασιάστηκε από τα 19 δισ. ευρώ το 2009 σε 40 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2011. Μέχρι το καλοκαίρι του 2012, το συνολικό ποσό ανήλθε σε 48 δισ. ευρώ, από τα οποία τα τελευταία 10 δισ, και ίσως περισσότερα, είχαν φτάσει στη χώρα μέσω αυτών των μυστικών αεροπορικών πτήσεων.

Συνήθως, η αξία των χρημάτων που κυκλοφορούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες ανέρχεται μεταξύ 4% και 7 % του ΑΕΠ. Το 2009 στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8,2 %. Μέχρι το 2012 είχε τριπλασιαστεί σε 24,8%!

Κρίνοντας από αυτούς τους αριθμούς, στα μέσα του 2012, τα τραπεζογραμμάτια που διέθετε η ​​Ελλάδα είχαν μεγαλύτερη αξία από αυτά που κυκλοφορούσαν στις Κάτω Χώρες, παρόλο που η ολλανδική οικονομία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα.
rthess.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ