2013-08-13 18:14:04
Φωτογραφία για Σχεδόν 2 εκατ. τουρίστες μόνο στη Σαντορίνη
Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν... τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011.

Ειδικότερα, το 2012, το νησί δέχθηκε 1.685.664 τουρίστες, από τους οποίους 833.489 έφτασαν με κρουαζιερόπλοια, 483.638 με πλοία της γραμμής, 167.064 με αεροπλάνα εσωτερικού και 201.473 με αεροπλάνα εξωτερικού από κάθε γωνία του κόσμου. Εξάλλου, ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται το νησί και κατά τη διάρκεια τόσο του χειμώνα όσο και των δικών τους αργιών.

Ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος με δηλώσεις του ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.


Μεταξύ άλλων, βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και εθελοντές, η διάνοιξη των παλιών μονοπατιών, αλλά και η αναζήτηση και χάραξη νέων. Παράλληλα, έχει κυκλοφορήσει χάρτης με πεζοπορικές διαδρομές της Σαντορίνης, ενώ όλα τα μονοπάτια θα είναι διαθέσιμα για εξερεύνηση από την ερχόμενη τουριστική χρονιά.

Στα σκαριά είναι και η δημιουργία Μουσείου που θα αναφέρεται στην ιστορία της Γεωλογίας του νησιού της Σαντορίνης και θα στεγαστεί, πιθανόν, σε ιστορικό νεοκλασικό στην Έξω Γωνία που θα ανακαινισθεί πλήρως.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ