2013-08-11 10:56:13
Φωτογραφία για ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                      Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είμαι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ νομοταγής πολίτης που πιστεύει στις αρχές της δημοκρατίας και τον κοινοβουλευτισμό.

Στις 2/2/2013 έγινα 60 ετών, ανήκω και εγώ στην γενιά του πολυτεχνείου. Ήμουν φοιτητής το ’73 στην Α.Β.Σ.Π.

Έκανα καριέρα σαν οικονομικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα ,αντιμετώπισα όπως καταλαβαίνετε πολλά θέματα διαφθοράς, παρανομιών ,γραφειοκρατία στις συναλλαγές με το δημόσιο και από τότε άκουγα συνέχεια υποσχέσεις από το πολιτικό σύστημα, ότι θα παταχτεί η διαφθορά θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και τα  τοιαύτα.

Φορολογήθηκα  άγρια (όπως οι περισσότεροι νομοταγείς) ,πλήρωσα εισφορές στο ΙΚΑ πάντοτε στην ανώτατη κλάση σε όλη μου την καριέρα ,αφού ήμουν μισθωτός και τώρα δεν μπορώ να πάρω σύνταξη (όπως πάρα πολλοί συμπολίτες μου ) διότι δεν πήρατε τα μέτρα που έπρεπε να πάρετε τόσα χρόνια, εσείς που είχατε την ευθύνη της διαχείρισης των φόρων και εισφορών που πληρώναμε ( όσοι πληρώναμε ).!!!!!!


Πέρασαν περίπου 35-40 χρόνια και ακόμη ακούω τα ίδια λόγια, λόγια .λόγια μα έργο μηδέν.

Μιλάτε ότι θα φτιάξετε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ,που είναι αυτό το δίκαιο σύστημα ? Αναφέρεσθε συνέχεια στην φοροδιαφυγή και υπόσχεσθε κάθε φορά ότι θα την συλλάβετε μα τίποτα δεν κάνατε, και ούτε θα κάνετε γιατί δεν θέλετε!!!!!!.

Διαχειριστήκατε  εσείς όλα αυτά τα χρόνια τον ιδρώτα του ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενου με ανευθυνότητα, χωρίς σεβασμό ,χωρίς να δημιουργήσετε υποδομές ,μάθατε τον ΕΛΛΗΝΑ να γίνει μάγκας  διορίζοντας τον σε μια θέση στο δημόσιο ,να παίρνει μισθό χωρίς να εργάζεται  και εσείς την ψήφο του.

Δεν χρησιμοποιήσατε  την τεχνολογία στο δημόσιο ,αγοράζατε εξοπλισμό μόνο για τις μίζες.

Του στερήσατε (στον ΕΛΛΗΝΑ) την χαρά από την δημιουργία ενός προϊόντος μιας υπηρεσίας και μιας ιδέας τον κάνατε μαλθακό δεν του διδάξατε στα σχολεία τις αξίες της ζωής.

Τον  χρεώσατε με δάνεια τα οποία εσείς σφετεριστήκατε ,και έρχεσθε και του λέτε ότι πτωχεύσαμε σαν χώρα διότι ζούσες «εσύ λαέ πάνω από τις δυνατότητες σου» και φέρατε τους κατακτητές να μας σώσουν. Και συνεχίζετε να μας χρεώνετε ,αλλά διατηρώντας τα δικά σας προνόμια. Για αυτή την δημοκρατία αγωνιστήκαμε??????

Μειώσατε μισθούς ,κόψατε συνταξεις, αποβιομηχανοποιήσατε  την χώρα ,κλείσατε κάθε βιοτεχνία ,κάθε αυτοαπασχολούμενο, φθάνοντας στα ύψη την ανεργία και την απόγνωση.

Ήμασταν νοικοκύρηδες και ξαφνικά γίναμε φτωχοί.

Πέντε χρόνια τώρα δήθεν προσπαθείτε να βάλετε τάξη στο δημόσιο, σιγά  σκοτωθήκατε στην δουλειά.

Εμφανίζεσθε στα κανάλια και κάνετε μόνο διαπιστώσεις και από εργο  τίποτα, είσθε μόνο συζητητές.

Και τσακώνεστε για το ποιός θα πει την μεγαλύτερη «εξυπνάδα» για τον αδαή ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενο.

Εσείς που μας φέρατε σε αυτή την κατάσταση δεν μπορείτε να δώσετε λύση στο πρόβλημα, διότι δεν έχετε  αλλάξει καθόλου και το μόνο μου σας ενδιαφέρει είναι τα προνόμια σας.

Καταργήστε αύριο όλα τα προνόμια σας.!!!!!!!!!!!!!

Ψηφήστε  ένα νόμο που η αμοιβή σας θα είναι συνάρτηση του βασικού μισθού ,πχ  10 φορές ο βασικός μισθός, το ίδιο να κάνετε για όλους τους δημοσίους λειτουργούς ανάλογα με τη θέση ευθύνης, και τότε ελάτε πάλι να μειώσετε το βασικό μισθό, θα σας τσούξει πολύ.

Και ενώ τα πράγματα για το λαό είναι σε αυτή την κατάσταση, εσείς περνάτε τροπολογία για το ποιός θα ταξιδεύει με τα Κρατικά ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.!!!!!!!!!!!!! Νομίζετε ακόμη ότι έχετε αλλάξει??? Ότι έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει στην κοινωνία??  ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ  ΤΟ. Πριν είναι αργά.!!!

Σχεδιάστε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, μην περιμένετε να έλθουν επενδύσεις, δεν θα έρθουν ποτέ εάν δεν υπάρξει σταθερό, δίκαιο σύστημα  φορολογίας, κατάργηση της γραφειοκρατίας  και της διαφθοράς.

Ένα σχέδιο άμεσο ,ένα μεσοπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο, κάντε κάτι  τέλος  πάντων.!!!

Η χώρα είναι ελλειμματική σε πολλά προϊόντα ακόμη και σε τρόφιμα βασικά το γνωρίζετε???

Ενημερωθείτε να δείτε τι εισάγουμε από τρόφιμα ακόμη και φακές.

Την επόμενη 25ετια θα αντιμετωπίσουμε διατροφική κρίση.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης σε κάθε περιφέρεια και δώστε καλλιεργήσιμες  εκτάσεις  σε ανέργους και κατεύθυνση  από τις γεωργικές  υπηρεσίες για παραγωγή αγροτικών προϊόντων ,αλλά να υπάρχει  έλεγχος.

Αξιοποιήστε  τους ανθρώπους ,γεωπόνους, οικονομολόγους, ανθρώπους του Marketing σε αυτή την προσπάθεια αξίζει.

Φτιάξτε  άμεσα ένα σύστημα εκπαίδευσης αγροτών όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην Δανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης για να γίνεις αγρότης σπουδάζεις ,το γνωρίζετε?? Μαθαίνουν ακόμη πώς να επισκευάζουν τα εργαλεία  και μηχανήματα που χρησιμοποιούν.!!! Εμείς τι κάνουμε?? Α  ο Έλληνας θεωρεί το παιδί του μορφωμένο επειδή τελείωσε ένα ΤΕΙ, ένα  ΑΕ στο οποίο δεν πάτησε  ποτέ η όταν πάτησε  ήταν  υπό κατάληψη η αντέγραψε στις εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα ,αφού αυτό του χρειαζόταν ,όντας διορισμένος από εσάς στο δημόσιο ,για να πάρει  το επίδομα πτυχίου. Για να μην αναφερθώ στα πλαστά πτυχία με τα οποία πολλοί  διορίστηκαν στο δημόσιο ,αλλά εσείς δεν είχατε θέσει  κανόνες ελέγχου ,και τώρα ψάχνετε δήθεν να τους βρείτε και να τους διώξετε.

Παραθέτω  τι είπε ο  “ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ  “   για το ποιούς θεωρεί μορφωμένους  τόσες χιλιάδες χρόνια πριν.

"Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ  είπε η μόρφωση , είναι θέμα συμπεριφοράς. Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και αντιπαθείς ανθρώπους καλοπροαίρετα

5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους

6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους

7. Τελικά, αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και τη δόξα τους"

Τι νομίζετε για τους εαυτούς σας σύμφωνα με το ΣΩΚΡΑΤΗ???

Γνωρίζω την απάντηση σας  « εσύ λαέ μας έστειλες στο κοινοβούλιο με την ψήφο σου»

Καταργήστε όλα τα ταμεία συνταξιοδότησης (ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ τα πάντα και το δικό σας) και ιδρύστε ένα εθνικό οργανισμό συνταξιοδότησης ( Ε.Ο.Σ). και συνδυάστε την σύνταξη σε συνάρτηση με τις φορολογικές δηλώσεις και το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος για 35-40 χρόνια για όλους τους έλληνες πολίτες ,καμία εξαίρεση, γιατί αρέσκεστε πολύ στις εξαιρέσεις.

Έτσι όλοι θα κάνουν δήλωση και θα δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους για καλύτερη σύνταξη.

Ένα  % από τον φορολογικό συντελεστή θα πηγαίνει για χρηματοδότηση του ΕΟΣ αλλά στην μερίδα του κάθε φορολογούμενου.

Έχω μελετήσει και σχεδιάσει  ένα σύστημα  δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων ,το οποίο σύστημα θα ετοιμάζει τις δηλώσεις αυτόματα κάθε μήνα, και θα έχει όλο το περιουσιολόγιο  κάθε φορολογούμενου και οι υπηρεσίες έλεγχου θα μπορούν κάθε μήνα με έξυπνα κλειδιά να κάνουν έλεγχο από το γραφείο τους και εάν ανακαλύπτουν περίεργα θέματα θα επεμβαίνουν έγκαιρα και θα σταματούν τις παρανομίες.

Το σύστημα αυτό είναι ολοκληρωμένο θα μηδενίσει  την φοροδιαφυγή θα μειώσει κατά 90% την γραφειοκρατία και θα καταστήσει ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις και θα μειώσει την ανεργία και θα φέρει επενδύσεις αλλά απαιτεί πολιτικές  αποφάσεις για την λειτουργία του, είσθε διατεθειμένοι να τις πάρετε??? Εάν ναι είμαι διατεθειμένος να το παρουσιάσω και να εργαστώ για την υλοποίηση του η οποία μπορεί να γίνει άμεσα.

Ένας πολίτης = πολλοί πολίτες
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ