2013-08-08 18:57:03
Φωτογραφία για Ρωσική γλώσσα και ιστορία μαθαίνει ο Σνόουντεν
Ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσερένα ανέφερε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ότι απέστειλε στις ΗΠΑ την πρόσκληση να έρθουν στη Ρωσική Ομοσπονδία ο πατέρας και οι φίλοι του πρώην υπαλλήλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν. Επίσης δήλωσε πώς... ζει στη Ρωσία ο Αμερικανός πρόσφυγας.

Ο δικηγόρος που απέστειλε την πρόσκληση στον πατέρα Λόν Σνόουντεν και φίλους του πρώην υπαλλήλου των μυστικών υπηρεσιών να επισκεφτούν τη Ρωσία, εξέφρασε την ελπίδα ότι η βίζα θα εκδοθεί τις προσεχείς μέρες. "Υπέγραψα τα πάντα, έλαβα όλα τα έγγραφα από τον πατέρα του Έντουαρντ, κο Λον Σνόουντεν. Επίσης έκανα την πρόσκληση για τους φίλους όπως με παρακάλεσε ο Λον Σνόουντεν.

Κατά πληροφορίες των ρωσικών πρακτορείων ενημέρωσης οι συγγενείς του Έντουαρντ Σνόουντεν ήδη καταθέτουν έγγραφα για την παραλαβή της βίζας για είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία για να επισκεφτούν τον Έντουαρντ στο προσεχές διάστημα.


Ο Έντουαρντ περιμένει τους γονείς και φίλους του για να πάρει απόφαση σε μια σειρά σοβαρών υποθέσεων. Νομίζω ότι και όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις θα λυθούν στο οικογενειακό συμβούλιο. Η περίπτωση αυτή αφορά και τον τόπο διαμονής, και τη ζωή του καθώς και μια σειρά από άλλα θέματα ".

Απαντώντας στη ερώτηση με τι ασχολείται τώρα ο Σνόουντεν, ο Κουτσερένα είπε ότι ο Αμερικανός "μελετάει τη ρωσική γλώσσα και την ιστορία της Ρωσίας ". "Ο Σνόουντεν συνέρχεται. Πρέπει να συνέλθει σωματικά και να προσαρμοστεί. Νιώθει σχετικά καλά ", υπογράμμισε ο Κουτσερένα.

Ο Σνόουντεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία για την ολική παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ειδικότερα από το Πρακτορείο της Εθνικής Ασφάλειας, των τηλεφωνικών συνομιλιών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Κατόπιν οι ΗΠΑ κίνησαν την ποινική δίωξη κατά του Σνόουντεν.

Στις 12 Ιουλίου ο Αμερικανός που έφυγε από την Αμερική στο Χονγκ Κονγκ και έπειτα στη Μόσχα βρέθηκε με Ρώσους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτησε να τον βοηθήσουν να αποστείλει αίτηση για παροχή προσωρινού ασύλου στη Ρωσία.

Στις 16 Ιουλίου ο Σνόουντεν κατέθεσε επίσημη αίτηση για παροχή προσωρινού ασύλου στη Ρωσία στον επίσημο εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Του παρείχαν τη βεβαίωση για προσωρινό άσυλο.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ