2013-07-28 05:34:03
Φωτογραφία για Kέρδισες το «Λόττο»; Σου ‘ρχεται το... ΣΔΟΕ!
Μέχρι και τους νικητές τυχερών παιχνιδιών θα περάσουν από έλεγχο οι 4.000 νέοι «Ράμπο» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που επιστρατεύει «φρέσκο αίμα» και, μάλιστα, με εκπαίδευση από την Γαλλία!

Οι νέοι φορο-ελεγχκτές θα ριχτούν στην «μάχη» για την πάταξη της φοροδιάφυγης και θα έχουν εκπαιδευτεί στις νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου με στόχο την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Ήδη, Γάλλοι εκπαιδευτές ανέλαβαν την επιμόρφωση 60 Ελλήνων και τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν μαζί την εκπαίδευση των νέων «λαγωνικών».

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Πρώτοι στη λίστα για έλεγχο μέσω των νέων τεχνικών θα είναι:

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα κοντά στο αφορολόγητο όριο

- Μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην Ελλάδα

- Κατασκευαστές ακινήτων με υψηλές καταθέσεις

- Φοολογούμενοι με ακίνητη περιουσία που δεν δηλώθηκε στο Ε9


- Επιχειρηματίες που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν το ΣΔΟΕ

- «Τυχεροί» που έχουν κερδίσει πολλές φορές το «Τζόκερ» και το «Λόττο»

- Περιπτώσεις που παρατηρείται αδικαιολόγητος πλουτισμός

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Οι περιπτώσεις που θα ελέγχονται, θα προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικά φίλτρα, τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και από αξιοποίηση άλλων πηγών.

Εφορίες και ΣΔΟΕ, θα αποστέλλουν στους ελεγκτές βεβαιώσεις εσόδων και τα στοιχεία επιχειρήσεων, στις οποίες δεν τηρούνται ή δεν επιδεικνύονται βιβλία και στοιχεία.

Η ελεγκτική υπηρεσία θα ζητά από τους φορολογούμενους να παράσχουν όποια στοιχεία κρίνονται απαραίτητα ως προς την περιουσιακή τους κατάσταση.

Μέσα σε πέντε μέρες από την επίδοση της ειδοποίησης, ο φορολογούμενος θα μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να αιτιολογήσει τις διαφορές εισοδήματος που αποκαλύπτει ο έλεγχος. Στα δεδομένα που θα πρέπει να καταθέσει, περιλαμβάνονται στοιχεία για ακίνητα, κινητά μέσα, επενδύσεις, συμμετοχές κάθε μορφής, καταθέσεις κάθε μορφής σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαθέσιμα μετρητά, έργα τέχνης, συλλογές και λοιπά τιμαλφή και απαιτήσεις από τρίτους.

Πηγή: εφημερίδα «Τα Νέα»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Της γλιστράνε τα μαγιό
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Της γλιστράνε τα μαγιό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ