2013-07-16 12:29:10
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: ''Δεν συμφωνώ με την γραμμή Πειραιώς''
του Αιμίλιου Πολυγένη

Αντίθετος με την "γραμμή" του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την Κυριακή αργία να μην ξαναπατήσουν στην Εκκλησία, δήλωσε στο Ράδιο Maximum ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

"Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό! Η Εκκλησία δεν είναι το σπίτι του πατέρα μας, για να διώχνουμε όποιον θέλουμε από μέσα. Η Εκκλησία είναι του Χριστού και σ΄αυτήν ανήκουμε όλοι, οι αμαρτωλοί ακόμη και οι αντίθετοι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως συμπλήρωσε: "Δεν μπορώ να συμφώνησω με μια τέτοια γραμμή!"

(Σχόλιο Κατάνυξις: Δεν περιμέναμε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως να συμφωνήσει με τη γραμμή του Μητροπολίτη Πειραιώς. Έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη πως ο Πειραιώς διαθέτει "κότσια" που ελάχιστοι συνάδελφοί του δαθέτουν
. Αυτό που μας κάνει όμως εντύπωση είναι η κατά τη γνώμη μας ανάρμοστη τοποθέτηση του Αλεξανδρουπόλεως για θέση άλλου Μητροπολίτου. Ο Αλεξανδρουπόλεως που έχει ένα θέμα με τις απόψεις ξένων περί πραγμάτων που συμβαίνουν στη Μητρόπολή του, δεν θεωρεί υπέρβαση και ιδιότυπη εισπήδηση την διατύπωση άποψης για μια άλλη Μητρόπολη, για θέσεις και αποφάσεις ενός άλλου Μητροπολίτου; Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψην μας πως ο Πειραιώς είναι πολύ διακριτικός σε αναφορές του για θέματα άλλων επισκόπων...)

Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο θέμα της Κυριακής, καθώς και στην λειτουργία των λεγόμενων πολυκαταστημάτων.

"Η πρακτική των πολυκαταστημάτων είναι που κατέστρεψε τους επαγγελματίες σε κάθε πόλη. Άνοιγε ένα μεγάλο κατάστημα, μας θάμπωνε που θα έπαιρνε μέσα 20 - 30 πωλητές, αλλά δεν υπολογίζαμε πως τα μικροκαταστήματα στην γειτονιά θα έκλειναν εξαιτίας τους. Αφού έπαιρναν τα χρήματα από εδώ και τα στέλνανε στο εξωτερικό, αυτό ήταν η καταστροφή μας", ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο τόνισε: "Σιγά - σιγά αυτά τα καταστήματα άρχισαν να λειτουργούν όπως στο εξωτερικό και την Κυριακή με μόνο σκοπό το κέρδος, χωρίς να τους ενδιαφέρει η αργία της Κυριακής."

"Άρχισε και εδώ στην πατρίδα μας, αυτό το φαινόμενο σε μια εποχή που όλα καταργούνται και ισοπεδώνονται. Να καταργήσουμε την ιστορία, τα θρησκευτικά στα σχολεία και τώρα και την Κυριακή. Αυτή είναι η αμαρτία μας, φταίμε όλοι που θέλαμε να κάνουμε τους εκσυγχρονιστές και τους νεοτεριστές", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία της Κυριακής η οποία ξεκινά από τον Μέγα Κωνσταντίνο, ο οποίος για πρώτη φορά θέσπισε μια ημέρα της εβδομάδος να είναι κενή, ώστε να μην εργάζονται οι άνθρωποι αλλά να τιμούν τον Θεό.
romfea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ