2013-07-14 14:24:04
Φωτογραφία για Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για τα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων
από το Γραφείο Τύπου

Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Πρόληψης και Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Θησέας Κυκλάδων, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά των Κυκλάδων.

Σε ψήφισμά του ο Δήμος Κύθνου ζητά να αρχίσει άμεσα η διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης αλλά και η χρηματοδότηση λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης που λήγει το έτος 2013. Επίσης υποστηρίζει ότι το ποσό που οφείλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών αγγίζει τα 22,1 εκατομμύρια ευρώ! Τέλος κάνουν λόγο για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης.

«Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην ανανέωση της σύμβασης λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης; Πότε επιτέλους θα καταβληθεί ό, τι οφείλεται από τα Υπουργεία σας στα Κέντρα αυτά; Θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2013;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το εάν θα υπάρξει τελικά υπάρξει μετεξέλιξη των Κέντρων Πρόληψης σε 13 ΝΠΔΔ, ένα δηλαδή σε κάθε Περιφέρεια, για το αν θα ενσωματωθούν οι μέχρι σήμερα θετικές κατακτήσεις της λειτουργίας τους και για το αν θα εξασφαλισθεί η ύπαρξη του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα τους, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Δήμος Κύθνου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αριθ
. 94/2013 απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το Κέντρο Πρόληψης και Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Θησέας Κυκλάδων του οποίου μέλος αποτελεί ο Δήμος Κύθνου.

Στο ψήφισμα αυτό ο Δήμος Κύθνου ζητά να αρχίσει άμεσα η διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης αλλά και η χρηματοδότηση λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης που λήγει το έτος 2013. Επίσης υποστηρίζει ότι το ποσό που οφείλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών αγγίζει τα 22,1 εκατομμύρια ευρώ! Τέλος κάνουν λόγο για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Σκοπεύετε να προχωρήσετε στην ανανέωση της σύμβασης λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης;

2.Πότε επιτέλους θα καταβληθεί ό, τι οφείλεται από τα Υπουργεία σας στα Κέντρα αυτά; Θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2013;

3.Τελικά θα υπάρξει μετεξέλιξη των Κέντρων Πρόληψης σε 13 ΝΠΔΔ, ένα δηλαδή σε κάθε Περιφέρεια; Στο νέο σχήμα που θα προκύψει μετά την ενοποίησή τους θα ενσωματώσετε τις μέχρι σήμερα θετικές κατακτήσεις της λειτουργίας τους; Θα εξασφαλίσετε την ύπαρξη του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα τους, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ