2013-07-12 10:11:04
Φωτογραφία για Νέα στάση εργασίας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ – Συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για κλείσιμο των δήμων
Με στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».


Συνεδριάζει η ΚΕΔΕ

Έκτακτη συνέλευση συγκαλεί στις 10 το πρωί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο.

Μοναδικό θέμα της Συνέλευσης: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

Δήμος Αθηναίων: Κλείσιμο υπηρεσιών κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Στο πλευρό των ΟΤΑ κατά των οριζόντιων και τυφλών -όπως σημειώνεται- απολύσεων των εργαζομένων τάσσεται ο δήμος Αθηναίων, ζητώντας να οργανωθεί ένα ενιαίο μέτωπο με όλες τις δημοκρατικές και τις κοινωνικές δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε χθες το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά την εισήγησή του, πρότεινε κατά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να διοργανωθούν, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε όλη τη χώρα και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, τοπικά δημοψηφίσματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας από την πλευρά τους θα προτείνουν κλείσιμο των δήμων και μαζική παραίτηση και των 325 δημάρχων όλης της χώρας.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ