2013-07-05 20:25:10
Φωτογραφία για Απίστευτο ποσό έδωσαν οι Ρώσοι για να ασφαλίσουν τον ΣΤΑΥΡΟ του Άγιου Ανδρέα!!!
Οι Ρώσοι ασφάλισαν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα για το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ! 

Απύθμενο το πάθος για τη μεταφορά του ιερού κειμηλίου από την Πάτρα στη Ρωσία για πρώτη φορά στην ιστορία

Εντυπωσιακή είναι η κινητοποίηση των Ρώσων για την μεταφορά του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα από την Πάτρα ,σε περιοχές της Ρωσίας, αλλά και της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας και καθημερινά σχεδόν, αποκαλύπτονται ολοένα και πιο «θεαματικές» κινήσεις των Ρώσων , που αποτυπώνουν όμως την μεγάλη σημασία που αποδίδουν στο κειμήλιο και προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει κατά την «έξοδό» του από την Πάτρα, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Μία απολύτως θεαματική «λεπτομέρεια» της όλης υπόθεσης έγινε γνωστή χθες από την ιστοσελίδα dogma.gr και εφόσον αληθεύει, αναδεικνύει την σπουδαιότητα του ιερού κειμηλίου, αλλά και το πάθος των Ρώσων να το φέρουν στα εδάφη τους, έστω και για λίγες μέρες, μεταξύ 11 Ιουλίου και 2 Αυγούστου.Σύμφωνα με τον ιστότοτο, το ρωσικό ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας», που έχει αναλάβει όλη την διαδικασία της επίσκεψης, ασφάλισε τον Σταυρό για το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, η ασφάλιση φέρεται να έγινε στην ρωσική ασφαλιστική εταιρεία «Ingosstrakh» η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην χώρα με εμπειρία στον χώρο των κειμηλίων αφού ασφαλίζει πολλά από τα σπάνια εκθέματα του μουσείου Ερμιτάζ
. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής στο

ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» είναι ο Βλαδίμηρος Γιακούνιν, πρόεδρος του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων και ένα από τα ισχυρότερα πολιτικά πρόσωπα στην Ρωσία.

Ο Γιακούνιν στην Πάτρα

Μάλιστα, ο ίδιος ο Β. Γιακούνιν, αναμένεται να επισκεφθεί την Πάτρα, την επόμενη Τετάρτη, 10 Ιουλίου, μαζί με αντιπροσωπεία, προκειμένου την επομένη, να παρακολουθήσει τη λειτουργία που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ακριβώς πριν την αναχώρηση του κειμηλίου από τον Άραξο, με ένα Τουπόλεφ 154 της ρωσικής κυβέρνησης που θα μεταφέρει τον Σταυρό στην Αγία Πετρούπολη, πρώτο σταθμό στη Ρωσία. Τον Σταυρό θα υποδεχθεί ο Πατριάρχης της Ρωσίας κ. Κύριλλος και με λιτανευτική πομπή που θα κρατήσει πάνω από μιάμιση ώρα ο Σταυρός θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν όπου θα παραμείνει.

Σημειώνεται, ότι ο Σταυρός μεταφέρεται για πρώτη φορά εκτός Πατρών και αυτό συμβαίνει μετά από αιτήματα της ρωσικής εκκλησίας και του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας», στα πλαίσια του εορτασμού για τα 1025 χρόνια από την Βάπτιση των Ρως, στον Δνείπερο ποταμό.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ