2013-07-03 14:56:04
Φωτογραφία για Οι atenistas μεταμόρφωσαν πεζόδρομο στη Συγγρού, στο ύψος του μετρό
Με αμείωτο κέφι και ενταντικούς ρυθμους οι atenistas και συγκεκριμένα η atenistas Creativa δίνουν χρώμα και κυριολεκτικά ζωή σε διάφορους χώρους της πόλης.

Τον Ιούλιο ξαναζωντάνεψαν έναν ξεχασμένο πεζόδρομο, την οδό Δηλιάδος, στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του μετρό Συγγρού-Φιξ. Για την μεταμόρφωση χρειάστηκαν δέκα ώρες 850μ χρωματιστά κορδόνια, 100 θηλιές, 35 άτομα, σκάλες, μπογιές, πινέλα. Το ένα από τα κτίρια στον πεζόδρομο ήταν η έπαυλη της κόρης του Συγγρού και πως παλιά στο πίσω μέρος του υπήρχαν κήποι και πισίνα. Εκεί βρισκόταν ταβερνάκι στη οδό Φαλήρου ήταν τα δωμάτια του υπηρετικού προσωπικού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των atenistas, το δρομάκι χρησιμοποιείται μόνο από τις πολυκατοικίες που έχουν πρόσβαση από αυτό. Κατά τα άλλα ήταν παραμελημένο. Ηταν ξεκάθαρο πως αυτό που του έλειπε ήταν χρώμα. Πολύ χρώμα και ζωή. Για το σκοπό αυτό κρεμάστηκαν πολύχρωμα σχοινιά σε όλο το μήκος του στενού φτιάχνοντας διάφορα μοτίβα
. Οι τοίχοι στολίστηκαν με μονόχρωμες ανθρώπινες φιγούρες που διασκεδάζουν κρατώντας σχοινιά. Λένε οι ίδιοι «Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να κυριαρχεί η κίνηση και το αέρινο στοιχείο, ώστε να υπάρχει η αίσθηση του ‘αέρινου’ σε ένα κατά τα άλλα πραγματικά στενό δρομάκι. Την ιδέα μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό η Γεωργία και ο Λουκάς από τη σχολή χορού TangoFix και οι κυρίες Ελισάβετ και Τζίνα από το εστιατόριο ‘Μαεργειό’. Η συνεισφορά τους στην αγορά των υλικών στην μεταμόρφωση του στενού ήταν καθοριστικής σημασίας. Η εταιρεία Κρυσταλλοτεχνική Αφοί Εμμανουήλ Ο.Ε. μας προμήθευσε με τα τζαμάκια που χρειάστηκε να αντικατασταθούν στα δύο φανάρια που φωτίζουν το στενό.»
kala-nea.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ