2013-06-28 14:45:04
Φωτογραφία για Δήλωση Ραχήλ Μακρή για άλλο ένα λουκέτο σε ελληνική επιχείρηση
από το Γραφείο Τύπου

«Το δικαίωμα στην εργασία και η διασφάλιση λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας» Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην πρώην κραταιά τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ παρευρέθηκε χθες 27 Ιουνίου 2013, η τομεάρχης Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή.

Η κ. Ραχήλ Μακρή κατά την προσέλευσή της στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Lafarge ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους, που οδήγησαν στην απόφαση να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα, οδηγώντας έτσι στην ανεργία του εργαζόμενους. Στη τηλεφωνική επικοινωνία, την οποία είχε, στέλεχος της επιχείρησης την παρέπεμψε στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας ότι «σε συνθήκες πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας στην αγορά, το εργοστάσιο της Χαλκίδας κατέστη πλέον μη βιώσιμο».


Η Βουλευτής στον χαιρετισμό της τόνισε ότι αφού η διοίκηση της εταιρίας έχει λάβει την ανωτέρω απόφαση θα πρέπει να επιστρέψει στο Ελληνικό Κράτος την διαχείριση του λιμανιού που βρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου. Κάθε άλλη ενέργεια δημιουργεί υποψίες ότι επιθυμούν να διατηρήσουν το λιμάνι ως πύλη εισαγωγής γαλλικού τσιμέντου στην Ελλάδα, μέσω των εγκαταστάσεων της άλλοτε ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας.

Η ειρωνεία του ανωτέρου ενδεχομένου συγκρίνεται μόνο με την ειρωνεία των κυβερνητικών εξαγγελιών για ανάπτυξη την στιγμή που ελληνικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων οδηγούνται σε λουκέτο.

Η τομεάρχης Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θύμισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε καταθέσει την υπ αρ. 10055 Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από της 23 Απριλίου 2013. Σε αυτή το Υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης αποφεύγοντας να απαντήσει στα εμπεριστατωμένα και συγκεκριμένα ερωτήματα και το Υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε έγγραφο της εταιρίας «Επενδύστε στην Ελλάδα» όπου παρατίθενται οι αρμοδιότητες της.

Η κυβερνητική πρακτική αποπροσανατολισμού και δημαγωγίας δεν μπορεί να καλύψει την ύφεση και την ανεργία. Ο διχασμός του εργατικού δυναμικού δεν δύναται να παρέχει «προπέτασμα καπνού» για την αναλγησία και ανικανότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε πάντα μπροστά στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, που διεκδικούν την διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και την συνέχιση λειτουργίας ελληνικών επιχειρήσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aν ξέραμε τι παγωτά τρώμε...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aν ξέραμε τι παγωτά τρώμε...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ